Четитима души загинаха, след като малък, четириместен, електрически самолет се

...
Четитима души загинаха, след като малък, четириместен, електрически самолет се
Коментари Харесай

Електрически самолет, сглобен от пилота, се разби в САЩ. Tой и годеницата му загинаха

Четитима души починаха, откакто дребен, четириместен, електрически аероплан се разруши на брега на залива Халф Муун край Сан Франциско.

Жертвите са влюбена двойка и 27-годишна жена – тяхна другарка. Четвъртият умрял към момента е неидентифицирам, оповестяват американските медии.

При случая е умрял водачът, има четирима ранени

Лочи Фериер бил умел водач и аерокосмически инженер, който самичък построил летателната машина, с която станал случаят.

Мъжът бил чиновник на Beta Technologies - аерокосмически производител, който създава електрически самолети. „ Проектирай, строи, лети! ”, написа водачът в профила си в LinkedIn.

„ Само два модела самолети са направени въобще по тези правила и технологии “, уточни Александър Богоявленски

Според CBS News Фериер е бил добре прочут в „ общността на пробните самолети “ и е описван като „ образован и кадърен водач “.

Американски следователи споделиха фрагменти от кабината на кацналия спешно аероплан, откакто панел на кабината се откъсна

Според специалисти такива самолети не би трябвало да се дефинират като рискови единствено тъй като се сглобяват.

„ Това е потвърден дизайн, който е добре тестван. Правилното му сглобяване въпреки всичко зависи от индивида, който конструира самолета. Трябва да се поддържат инженерни и строителни стандарти “, разяснява пенсионираният водач Рос Сейгън.

Тепърва ще се обяснява какво тъкмо е предизвикало повредата в авариралата машина. В този вид самолети няма никакви записващи устройства.

В неделя вечерта управляващите в Сан Франциско били известени за неравномерно летящ аероплан. Свидетели са го следили, преди да изчезне от взор.

Той се появи на огромния екран дружно с Джордж Клуни в „ Добрият немец “

По-късно вечерта са открити парчета в океана покрай бреговата линия, които приличали на части от аероплан. Машината е била открита преобърната в океана.

Загиналите Лочи Фериер и Касиди Пети са оповестили годежа си в взаимна обява в Инстаграм на 1 октомври 2023 година Последната обява на Пети е от 1 януари, когато показа своя фотография с Фериер и годежния си пръстен.

По информация на People Фериер е роден в Нов Южен Уелс. През 2019 година приключва Масачузетския софтуерен институт със степен по аерокосмическо инженерство.

Какво е предизвикало случая, към този момент остава неразбираемо, заяви CBS News. Според  Разследването за аргументите за злополуката продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР