Четирите парламентарни избори, проведени за период от около година и

...
Четирите парламентарни избори, проведени за период от около година и
Коментари Харесай

Парламентарните избори през тази и изминалата година са стрували 389 мнл. лв.

Четирите парламентарни избори, извършени за интервал от към година и половина, са коствали на страната 389 милиона лв., оповестява БиТиВи.

Най-скъпи са били изборите през ноември. 124 милиона лв. са платили данъкоплатците за двата тура на вота 2 в 1 - за президент и парламент. За вота през юли 2021 година пък са били отделени 84 млн.лв.

Изборите през април, на които за първи път бяха употребявани машини за гласоподаване са коствали 110 млн.лв.

Днешният избор коства на държавната хазна близо 71 млн.лв. Най-голям е делът на средствата, които Министерският съвет трансферира по бюджетите на общините. От тях близо 15 милиона са за заплати на членовете на секционните комисии. 14 милиона лв. са били отделени за логистика. Отпечатването на бюлетините, както и провеждането на разяснителната акция на ЦИК коства 8,3 милиона лв..

Сметката за работата на Министерство на вътрешните работи е близо 13 милиона лв., външното ни министерство получи бюджет от 7,7 милиона лв. за вота отвън страната.

Избирателните описи се създават от ГРАО. Дирекцията е получила 1 400 000 лв. за тях. Междувременно Министерският съвет задели още пари по някои от перата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР