Четирите нови метростанции – Овча купел“, Мизия/ Нов български университет,

...
Четирите нови метростанции – Овча купел“, Мизия/ Нов български университет,
Коментари Харесай

Новите четири метростанции отворят в края на месеца

Четирите нови метростанции – „ Овча купел “, „ Мизия/ Нов български университет ”, „ Овча купел 2 ” и „ Горна баня ” – ще бъдат пуснати в употреба до края на месеца. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова в своя профил във Фейсбук.

Този уикенд, 10 и 11 април, четирите нови метростанции в „ Овча купел “ ще бъдат свързани с третата линия на метрото. За задачата придвижването на пасажери по третата линия ще бъде прекратено за два дни. През това време ще се настроят общите системи за надзор и ръководство на влаковете, като е обезпечен заместващ автобусен превоз.

Метростанция „ Овча купел “ е една от новите станции, които бяха стартирани да се строят през 2018 година и за три години бяха построени четири нови станции, които ще стигнат до Горна баня. Това е най-модерната част от Софийското метро. „ Третата метролиния е идеология от 21 век “, сподели пред бТВ инженер Николай Николов.

По думите му плановите благоприятни условия на новите метростанции са с 20-секунден период. В час пик времевият период на влаковете ще бъде четири минути и половина. „ Системата е равнище на автоматизация три, само че има опция за преход към равнище четири единствено с замяна на софтуерът. Това ще рече, че един ден могат да бъдат заключени кабините на машинистите и влаковете да потеглят изцяло автоматизирани по третата метролиния “, обясни Николов.

Друга смяна е, че мотрисите се движат много по-безшумно. Новите четири станции ще бъдат отворени в края на април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР