Четиринадесет дни - толкова време отнема на двама исландски фенове

...
Четиринадесет дни - толкова време отнема на двама исландски фенове
Коментари Харесай

Двама исландски фенове пропътуваха 5000 км до Русия с "Лада Нива"

Четиринадесет дни - толкоз време лишава на двама исландски почитатели да стигнат от Рейкявик до Москва, с цел да гледат първия мач на Исландия на международното против Аржентина. Разстоянието сред исландската столица и " Арена изобретение " е 5000 километра, само че това не стопира двамата другари Кристбьорн Хилмир Кяртансон и Гретар Йонсон да стигнат до Москва с " Лада Нива ".

Кристбьорн работи в пощенска станция, до момента в който неговият другар Гретар е студент по кино изкуство. Идеята да посетят международното хрумва по време на европейското състезание преди две години, когато исландците направиха възторг и стигнаха до четвъртфинал. По-късно обаче фантазията се осъществя, откакто Кяртансон печели създадената в Русия " Лада Нива " в лотария на туристическа организация. Двамата боядисват автомобила в цветовете на исландския байрак и поемат на дългото пътешестване на изток.

Първата част от пътуването е ферибот до Дания, след което стартира и същинската фаза с странствуване по суша. Двамата 30-годишни мъже карат към Германия, след което минават през Полша, Литва, Латвия и най-после стигат до Москва. В съветската столица Кяртансон и Йонсон гледат равенството 1:1 с Аржентина дружно с още 30 хиляди техни сънародници, които пътуваха до Русия, с цел да поддържат отбора на международното.

Москва обаче не е последната спирка на двамата исландци. Ден след дуела с Аржентина Кяртансон и Йонсон поемат към Волгоград, с цел да стигнат в точния момент за мача с Нигерия, който е в петък. Единственият им проблем е, когато тяхната " Лада " прегрява в Москва. Благодарение на дружелюбни руснаци обаче повредата е бързо поправена и двамата исландци не престават напред.

 Двама исландски почитатели пропътуваха 5000 км до Русия с
© Reuters

" Всички свързват викингите с пътешествия, завладяване на територии, както и с това, че са велики воини. Е, ние с Гретар сме пътешественици, а борбата ще оставим на футболистите, които досега се показват доста сполучливо ", споделя Кяртансон.

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (257)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР