Четирима украински бежанци, пребиваващи с временна закрила на територията на

...
Четирима украински бежанци, пребиваващи с временна закрила на територията на
Коментари Харесай

Четирима украински бежанци започват работа в Областна администрация – Хасково

Четирима украински бежанци, пребиваващи с краткотрайна протекция на територията на област Хасково, са ориентирани от Регионалната работа по заетостта да бъдат наети в Областна администрация – Хасково.

Това става по признатата с единогласие на 21 май тази година Регионална стратегия за претовареност на област Хасково за 2022 година.

Става дума за двама мъже и две дами. С тях към този момент са направени изявленията. Дали ще бъдат наети и спомагателна конкретика за работните места, ще станат ясни до 1 юли, когато започва посочената Регионална стратегия за претовареност, която ще продължи до декември месец тази година.

Можем да наемем до 5 индивида, разяснява при приемането на Регионалната стратегия за претовареност регионалният шеф на Хасково Катя Панева. Заетост по програмата ще бъде обезпечена главно за лицата с ниска подготовка, за останали без работа след пандемията, за лица над 50-годишна възраст, които по-трудно си намират работа. Ще бъдат обхванати наранени от войната жители на Украйна, които имат статут за краткотрайна протекция. Възрастни и хора с увреждания също ще бъдат обгрижвани посредством тази стратегия.

От Регионалната работа по заетостта осведомят още, че към днешна дата 14 работодатели в района са декларирали 53 свободни работни места. Общо 27 са ориентираните регистрирани търсещи работа, наетите досега украинци са 2.

Само 6 са новорегистрираните украински бежанци в област Хасково за интервала от 15 до 22 юни 2022 година

От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и минали 608 украински жители, от които на частни адреси – 236, в хотели са били 372. Жените са били 300, децата – 167, мъжете – 141, оповестяват от работа „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи – Хасково. Украинските жители с предоставена краткотрайна протекция са 390, а издадените регистрационни карти са 271.

От Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ оповестяват, че от началото на войната в Украйна са признати 114 заявки за еднократна финансова помощ. По 102 от тях са отпуснати помощи, по 6 заявки се работи и има 11 отхвърли.

До този миг са подкрепени 77 фамилии – в Хасково, Димитровград и Минерални бани, оповестяват в същото време от регионалната конструкция на Българския червен кръст (БЧК). Предоставени са им хигиенични материали, памперси, играчки, хавлиени кърпи, спално долни дрехи, одеяла, облекла, обувки и други Предоставени са и пакети с съществени хранителни артикули на 47 фамилии. Дарителските акции по отношение на потърпевшото население от Украйна не престават, прецизират от БЧК. От регионалната конструкция категорично акцентират, че имат опция да подкрепят нуждаещите
се украински жители с хигиенични и други материали.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР