Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и

...
Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и
Коментари Харесай

Христо Стоичков откри зала на славата в София

Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов почетоха откриването на Музея на славата на в София. На процедура, от всички държавни глави на България след измененията, липсваше само починалият доктор Жельо Желев.

" Щастлив съм и горделив, че устоях това, което си сложих като цел като дете. Направих го, тъй като сме една дребна страна. Нямам какво да се потвърждавам, желая това да е един спомен за пътя, по който съм минал аз и подрастващите да видят историята.

Благодаря на всички, които са тук. Вие сте другари, тъй като показахте, че всичко се реализира с труд. Това е един дребен експонат, където демонстрирам какво съм спечелил през годините. Благодарение на вас, на моите другари и преди всичко на моето семейство ", съобщи Стоичков.

Той неслучайно бе избрал датата 17 ноември, на която се навършват 30 години от незабравимия мач на " Парк де Пренс ", в който България победи с 2:1 Франция и се класира за Световното състезание в Съединени американски щати през 1994-а. След гостите беше Димитър Пенев, както и някои от съотборниците му в националния тим - Красимир Балъков, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Радостин Кишишев, Бончо Генчев, Пламен Николов. Да уважат Камата бяха пристигнали някогашният и актуалният кмет на София - Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев, както и куп спортни митове, измежду които Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова.

Стоичков, който е дипломат №1 на България по света, е подредил в Музея на славата реликвите, белязали кариерата му - фланелките на тимовете, в които е играл, както и тези, които е разменил с великани на играта, пиш gong.bg.
На мидно място са и най-важните самостоятелни награди на именития №8:
Прочетете още
- " Златна топка ", извоювана през 1994 година
- " Златна обувка " на голмайстор №1 на Европа (1990 г.)
- " Златен Онз " за най-хубав футболист в света за 1992 година

От на следващия ден музеят ще открие порти и за почитатели, които ще могат да прегледат богатото му наличие.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР