Четирима от общо 11 български боксьори приключиха на олимпийската квалификация

...
Четирима от общо 11 български боксьори приключиха на олимпийската квалификация
Коментари Харесай

Боксьорите отпадат за Токио

Четирима от общо 11 български боксьори завършиха на олимпийската подготовка в Лондон. Багажите към този момент си стегнаха Благой Найденов (81 кг), Кирил Русинов (61) и Мелис Йонузова (69), а през уикенда не съумя в първия си мач и Боян Асенов (57).

Найденов, който е олимпийски първенец за младежи от Нанкин 2014, беше нокаутиран от Пол-Андре Арадоайе (Рум). Съдията спря мача, откакто българинът два пъти се озова на пода в третия рунд.

Битката на Русинов с Явид Паршив (Азер) бе малко по-оспорвана, като и двамата боксьори получиха по едно публично предизвестие. Те си размениха първите два рунда, само че в последна сметка съдиите избраха Паршив - 4:1. Йонузова беше надиграна тотално и падна от Надине Апец (Гер) с 0:5.

Двукратната международна вицашампионка Стойка Кръстева (51) записа втора впечатляваща победа, откакто се оправи с Елхариди Васила (Фр) с 5:0. Българката се класира за 1/4-финалите, като по този метод си обезпечи най-малко още два мача. Ако завоюва идната си борба против Светлана Солуянова (Рус) в четвъртък, Кръстева ще си подсигурява квота. В противоположен случай тя ще би трябвало да играе за шестото място, което също дава виза за Токио.

Снощи на кръга се качиха още двама българи - Даниел Асенов (52) против Батухан Чифтчи (Тур) и Симеон Чамов (75), който спори с Витаутас Балсис (Лит). " Тайсъна от Кукорево " почива в първия кръг, а при победа над турчина, си подсигурява квотата, защото в неговата категория визи печелят боксьорите, достигнали топ 8.

Иначе конкуренцията в Лондон се организира без аудитория. Асенов обаче показа, че във Англия няма суматоха и не са подхванати изключителни ограничения за битка с ковид.

" Вярвам, че Олимпиада ще има. Все отново всеки чака и се бори за това. Силно се надявам да не я анулират, тъй като, в последна сметка, всеки от нас тренира и чака този миг. Мисля, че може да се състои. В Лондон съм, с цел да стана първи, както постоянно. Ще дам всичко от себе си, усещам се квалифициран и мисля, че мога да се оправя. Няма по какъв начин да се чувстваш удобно, защото непрекъснато в интернет ни бълват с ковид. В Лондон, почтено казано, няма такава суматоха. Има медицински лица, които, в случай че вероятно някой има проблем, могат да му извърнат внимание. Рядко виждам човек с маска тук. Рядко някой е с маска от всичките хора, с които поддържаме връзка и се разминаваме. Толкова се приказва, че хората стартират да се плашат. Реално това е един вирус, който може да го издържи организмът ", разгласи пред бТВ Асенов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР