Четирима мъже бяха обвинени за открадната тоалетна от масивно злато,

...
Четирима мъже бяха обвинени за открадната тоалетна от масивно злато,
Коментари Харесай

Четирима мъже бяха обвинени за кражба на златна тоалета от къщата на Чърчил

Четирима мъже бяха упрекнати за открадната тоалетна от солидно злато, на стойност 4,8 милиона паунда, от двореца Бленхайм, заяви „ The Sun ”.


18-каратовият шедьовър е бил откраднат единствено два дни откакто е бил изложен в родната къща на Уинстън Чърчил в Уудсток, Оксън.

Посетителите можеха да употребяват скъпата тоалетна, която в миналото е била препоръчана на Доналд Тръмп, на триминутни шпации.

Сега Джеймс Шийн, Майкъл Джоунс, Фред Доу и Бора Гучук, всички на възраст към 30 години, са упрекнати за кражбата.

Тоалетната е основана от италианския художник Маурицио Кателан и се оказа известна, когато през 2016 година беше изложена в музея " Гугенхайм " в Ню Йорк.

По-рано полубратът на херцога на Марлборо и създател на фондацията за изкуство " Бленхайм " Едуард Спенсър-Чърчил съобщи пред " Таймс ": " Въпреки че съм роден със сребърна лъжица в устата, в никакъв случай не съм употребявал по огромна потребност златна тоалетна, тъй че го чакам с неспокойствие ".

Той също по този начин изясни, че " няма да е най-лесно да се открадне ", като добави: " Първо, тя е обвързвана с тръбопровод и второ, евентуалният апаш няма да има визия кой последно е употребявал тоалетната и какво е ял.

" Така че не, нямам желание да я пазя ", добави той.

Говорител на полицията съобщи: " След следствие на полицията в долината на Темза четирима мъже бяха упрекнати по отношение на кражба в двореца Бленхайм “.

" Джеймс Шийн, на 39 година от Уелингбъро, е упрекнат в една кражба с щурм и един скрит план за прекачване на имущество, добито от незаконна активност.

" На Майкъл Джоунс, на 38 години от Оксфорд, е повдигнато обвиняване в една кражба с щурм.

" Фред Доу ", на 35 година от Аскот, и " Бора Гучук ", на 39 година, от Западен Лондон, са упрекнати в скрит план за прекачване на имущество, добито от незаконна активност, по веднъж.

" Обвиненията са свързани с кражбата на златна тоалетна от двореца Бленхайм на 14 септември 2019 година

" Всички мъже ще се явят в Оксфордския магистратски съд на 28 ноември 2023 година ".

Дворецът Бленхайм, резиденция на херцозите на Марлборо, е провинциална къща, ситуирана покрай Уудсток, в Оксфордшир.

Дворецът, една от най-големите къщи в Англия, е издигнат сред 1705 година и към 1722 година През 1987 година е разгласен за обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Дворецът е незабравим и като отечество и родова къща на сър Уинстън Чърчил.

След завършването на двореца той става дом на семейство Чърчил за идващите 300 години./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР