Четирима италиански тенори са на гастрол у нас. Младите певци

...
Четирима италиански тенори са на гастрол у нас. Младите певци
Коментари Харесай

Четирима италиански тенори на турне у нас с концерт-спектакъла "Viva Italia"



Четирима италиански тенори са на гастрол у нас. Младите артисти се завръщат на българска сцена с концерт-спектакъла " Viva Italia " с поредност от концерти със Симфониета Враца.
Тенорите Allesandro d`Acrissa,Federico Serra, Federico Parisi i Giovanni Maria Palmia, очароват феновете си в целия свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни осъществявания на фамозни типичен шлагери.

Те извършиха едни от най-популярните оперни арии, канцонети, дуети и хорове: Il Lamento di Federico, Che gelida manina, Una furtiva lacrima, La donna e mobile, Nessun Dorma, O sole mio, Torna A Surriento, Volare и доста, доста други, под съпровода на Симфониета-Враца.

" Стремежът на всички локални хора е да удължат сезона, защото времето го разрешава. Очевидно е, че културата има въздействие върху туристическия сезон. Още предходната година имахме такива концерти след „ Аполония “ - два на брой. Ние и тази година ще имаме още един тук. Пак ние ще закрием и през 2021 година сезона на хубавия празник 22 септември “, сподели за БНР маестро доцент Христо Павлов, шеф на Симфониета Враца.

 Четирима италиански тенори Снимка: Славена Илиевав

Досега четиримата италиански тенори са провели 32 концерта в България. Те са за трети път в у нас.

За предаването " Нощен небосвод " те споделиха:

" За първи път бяхме през 2019 година. Беше като трамплин за американското ни турне в Съединени американски щати. Направихме 60 концерта, след което имахме малко турне в Турция и България през 2020 година . За страдание за всички последва затваряне поради Covid и ето ни тук в този момент през 2020 година за трети път в България. След наложителното затваряне, на което бяхме подложени всички създатели се надявам България да бъде още веднъж трамплин за всички наши турнета оттук насетне. За нас е в действителност емблематично да тръгнем към нови хоризонти с " Viva Italia ". Тук на всички места се радваме на ентусиазма на публиката и се радваме да бъде по този начин, както беше при започване на нашата кариера ", сподели Allesandro d`Acrissa.

 Четирима италиански тенори Снимка: Славена Илиева

Giovanni Maria Palmia  разяснява:

„ Искам да споделя, че да пея в България е същинска приятност, защото усещам топлината на хората , тяхната пристрастеност към този вид музика, който представяме ".

Federico Serra акцентира:

За нас е същинско наслаждение да можем да представим " Viva Italia " в толкоз доста градове . Ето случи се и в Созопол, където разбрах, че всяка година се организира „ Аполония “. Градовете, хората, пейзажите са прелестни и ние в действителност се усещаме като вкъщи си “.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР