Четирима души, включително двама журналисти, бяха убити при израелски удари

...
Четирима души, включително двама журналисти, бяха убити при израелски удари
Коментари Харесай

Израелски удари убиха двама журналисти в Ливан - PM

Четирима души, в това число двама публицисти, бяха убити при израелски удари в Ливан, оповестяват локалните медии, до момента в който размяната на огън се ускорява по границата.

Министър-председателят на Ливан осъди „ нападението “ в село Тайр Харфа, при което бяха убити кореспондент и оператор на телевизия Al Mayadeen дружно с още един човек. < /p>

Съобщава се също, че стара жена е била убита в Кфаркела, на изток.

Израелската войска не е коментирал. По-рано се сподели, че самолети са блъснали " терористични кафези " в граничната зона.

Той също по този начин сподели, че са блъснали цели, принадлежащи на ливанската формация Хизбула, която неведнъж е изстреляха ракети и минохвъргачни снаряди през границата от началото на войната сред Израел и Хамас в линията Газа преди шест седмици.

Al Mayadeen, основана в Бейрут Арабският ефирен канал сподели, че неговият кореспондент Фарах Омар и операторът Рабих ал-Маамари са били „ съзнателно набелязани “, защото са репортажали от Тайр Харфа, село на към 2 километра (1,2 мили) от границата.

" Израелски боен аероплан изстреля две ракети по местоположението на Фарах и Рабих ", се споделя в известието.

" Фара и Рабих преди малко бяха завършили предаване онлайн в 10 сутринта [08:00 GMT], давайки настояща информация за последната израелска бомбардировка в Южен Ливан. " < /p>

Появи се фотография, оповестена в обществените медии, която демонстрира телата на публицистите на земята покрай горяща телевизионна камера, инсталирана на статив.

Ливанската държавна Национална новинарска организация (NNA) заяви, че различен граждански, който посочва като Хюсеин Акийл, е бил погубен освен това, което наподобява е третото нахлуване против публицисти, работещи в Южен Ливан от началото на войната. Директорът на Al-Mayadeen Ghassan bin Jiddo сподели, че господин Aqeel е „ принос “.

" Тази офанзива потвърждава още един път, че няма ограничавания за израелските закононарушения и че единствената му цел е да заглуши медиите, които разкриват нейните закононарушения и офанзиви “, сподели ливанският министър-председател Набджиб Микати. годишната Laiqa Sarhan, беше убита и няколко членове на фамилията бяха ранени при удар против село по-на изток по границата, следствията от който бяха следени от екип на BBC.

Къщата им в Кфаркела беше ударена и мощно развалена. Пожарникари от локалните звена за гражданска отбрана се втурнаха към мястото, с цел да потушат огъня, а коли за спешна помощ откараха ранените членове на фамилията, в това число деца, в болница.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР