Четирима членове на банда в Стокхолм, както и анонимен полицейски

...
Четирима членове на банда в Стокхолм, както и анонимен полицейски
Коментари Харесай

Как шведски банди използват музикалната платформа Spotify, за да перат пари?

Четирима членове на тайфа в Стокхолм, както и неизвестен полицейски следовател, приказваха пред шведския вестник Svenska Dagbladet за укриването на следи за пари, свързани с насилствени закононарушения.

Приходите, получени от покупко-продажби с опиати, поръчкови убийства и грабежи, се прикриват посредством съглашения за неестествен стрийминг, оповестява euronews. Престъпниците първо заплащат на музикантите посредством транзакция с криптовалута, която е по-трудна за следене от обичайното заплащане. След това на изпълнителите ще бъде платено за стрийминг на техните песни, а нарушителят може да прибере почистените пари.

„ Spotify се трансформира в банкова машина за бандите “, сподели пред вестника следователят, представен в отчета на SvD.
Въпреки това музикалната платформа увери AFP, че „ по-малко от 1% от всички потоци в Spotify са избрани като изкуствени “, добавяйки, че всички манипулирани числа са „ неотложно смекчени преди погашение “. Според SvD един милион потоци генерират към 40 000 до 60 000 крони в Швеция, което е почти 3450 до 5180 евро. Системата за хонорари на Spotify неотдавна беше подложена на критика, че разрешава на потребителите да мамят системата, вместо да насочва приходите към същински актьори.

Ръководителите на JPMorgan пресметнаха, че 10 % от всички потоци на платформата се генерират от автоматизирани слушатели и че клиентите на Spotify могат да вършат $1200 (€1140) на месец, като слушат личната си ария на повтаряне.

Теорията беше обявена за първи път във Financial Times предишния месец, само че изпълнителният шеф на Spotify Даниел Ек от този момент отхвърли тези изказвания.

Уебсайтът на Spotify споделя: „ Противно на това, което може би сте чули, Spotify не заплаща хонорари на реализатори съгласно ставка за възпроизвеждане или за поток. Възнагражденията, които артистите получават, може да варират според от разликите в метода, по който тяхната музика се предава или споразуменията, които имат с лейбъли или дистрибутори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР