Четирима банкери, помогнали на близък приятел на руския президент Владимир

...
Четирима банкери, помогнали на близък приятел на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Швейцария осъди банкери заради милионите на Портфейла на Путин

Четирима банкери, помогнали на непосредствен другар на съветския президент Владимир Путин да трансферира милиони франкове през швейцарски банкови сметки, са наказани в Швейцария за немарливо отношение към финансови преводи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Четиримата бяха приети през днешния ден за отговорни в това, че са помагали на концертиращия челист Сергей Ролдугин, именуван " портфейла на Путин " и " Челиста на Путин ".

Банкерите са трима руснаци, които работят в Цюрих, и швейцарец. Те помогнали на Ролдугин, който е кръстник на по-голямата щерка на Путин - Мария, да подава сред 2014 година и 2016 година милиони франкове в швейцарски банкови сметки.

Мъжете, чиято идентичност не може да бъде разкрита според швейцарските ограничавания за дискретност, бяха приети за отговорни от окръжния съд в град Цюрих. Четиримата бяха наказани да платят санкции в размер на стотици хиляди швейцарски франка, част от които, по швейцарския закон, може да им бъдат опростени, в случай че изпълнят избрани условия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР