Четирима български волейболисти едва ли ще играят повече за националния

...
Четирима български волейболисти едва ли ще играят повече за националния
Коментари Харесай

Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор

Четирима български волейболисти надали ще играят повече за националния тим, до момента в който селекционер на отбора ни е Силвано Пранди. Това стана ясно от думите на 72-годишния италианец пред формалния уебсайт на федерацията (БФВ) - Volleyball.bg, след края на летния лагер на " трикольорите " в София.

Запитан дали " някои играчи като братя (б. р. - Николай и Розалин) Пенчеви, Теодор Тодоров, Валентин Братоев и други ", които останаха отвън този лагер, имат място още веднъж в разширения състав, Пранди отговори:

" На доктрина никой не е изключен от националния тим. Всеки има своите шансове да попадне. Няма хора, за които да съм казвал, че те към този момент нямат място в състава. Това, което ми се коства обаче по-реално, е да повикам състав от тези, с които работих това лято. Специално за упоменатите четирима играчи ми се коства по-малко евентуално да бъдат в тима за квалификацията. Но въпреки това всичко е допустимо. "

Италианският треньор има поради квалификацията за Евроволей `21, която ще се организира в Израел след Нова година. Затова и идващият общ брой на националите е плануван за декември, когато ще се води целенасочената подготовка за решаващите мачове против Израел и Австрия.

" За момента към момента не сме почнали да се приготвяме за европейската подготовка - уточни Пранди. - Имахме други цели за този лагер. Разбира се, имаме информация за обособени състезатели от двата тима, само че нашата същинска работа за подготовката към тази подготовка ще стартира в края на декември. Тогава ще се съберем още веднъж за къс лагер преди присъединяване ни в Израел. Надяваме се, че дотогава ще успеем да придобием нужната информация. Аз съм оптимист. Това не значи, че въз основата на моя оптимизъм ще спечелим всичко допустимо и всички идни мачове. Това на първо място е обвързвано с доста работа, с показване в тази срещи. Ясно е, че в квалификацията ние ще бъдем любимец на доктрина. Но ние би трябвало да го заслужим и на игрището! Бъдещето ще покаже. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР