Четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака (Япония) и новата

...
Четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака (Япония) и новата
Коментари Харесай

Осака – Швьонтек е финалът в Маями

Четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака (Япония) и новата лидерка в международната класация на УТА Ига Швьонтек (Полша) ще играят на финала на мощния шампионат по тенис на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона $.

Осака, някогашна номер 1 в света, победи олимпийската шампионка Белинда Бенчич (Швейцария) с 4:6, 6:3, 6:4 за 2:06 часа. Японката наниза 18 аса в дуела и за първи път доближава до мача за купата в Маями. Осака стартира неприятно срещата и загуби първия сет, само че в идващите два направи по два пробива и стигна до крайния триумф.

"Тя сподели в действителност необикновен тенис. Имаше моменти, когато си мислех, че съм изпълнила страхотни сервиси, само че тя просто ги връщаше. Аз се борех с вътрешните си мисли и се пробвах да си споделям, че би трябвало да играя за всяка точка в даден миг и да се поправям, в случай че би трябвало, само че се пробвах да не се претрупвам душевен ", сподели Осака.

Поставената под номер 2 Ига Швьонтек надви над 16-а в схемата Джесика Пегула (САЩ) с 6:2, 7:5 за 1:48 час. Полякинята взе елементарно първия сет, само че във втория имаше много по-големи проблеми. Тя преодоля пасив от 2:4 и с три следващи гейма направи поврат 5:4. В десетия гейм Швьонтек пропусна два мачбола и загуби подаването си, само че в 12-ия съумя да затвори мача.

21-годишната тенисистка е първата, който доближава поредно до финалите в Индиън Уелс и Маями след Виктория Азаренка през 2016 година. Швьонтек има единствено един мач против Осака, който загуби в Торонто през 2019-а.

"Вторият ми мач в УТА, когато усетих, че мога да направя пробив, беше против Осака ", сподели полякинята, която в понеделник ще оглави международната класация след отдръпването на Ашли Барти.

"Въпреки че изгубих този мач, това ме въодушеви да работя по-усърдно, тъй като тя беше номер 1 тогава. В момента усещам, че съм на друго равнище, тъй че в действителност мога да се боря. Ще забележим какво ще стане. Наистина съм разчувствана ", сподели Швьонтек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР