Четиридневната работна седмица повишава продуктивността на компанията. До този извод

...
Четиридневната работна седмица повишава продуктивността на компанията. До този извод
Коментари Харесай

Експеримент показа, че 4-дневната работна седмица повишава продуктивността

Четиридневната работна седмица покачва продуктивността на компанията. До този извод са стигнали в филиала на корпорацията „ Майкрософт “ в Япония, която е известна с практиката на изключителни работни часове, съобщи Би Би Си.

В Япония „ Майкросфт “ затваряла офисите си всеки петък в границите на акцията „ Work-Life Choice Challenge Summer 2019 “, без да се понижава заплатата на чиновниците поради тези почивки.

Мярката засегнала 90% от 2280 чиновници. Работните им срещи били лимитирани до половин час, като им било предложено да вземат решение всички въпроси онлайн, а не лице в лице.

В резултат продуктивността – количеството продажби на човек, се нараснала с съвсем 40 на 100.

Инициативата е много необикновена за Япония, където от години се следи проблем с преправяне и мощен, а от време на време и гибелен работен стрес.

Проведено през 2017 година проучване сподели, че в близо четвърт от японските компании чиновниците надвишават нормата със приблизително 80 часа на месец. Често този ексклузивен труд не се заплаща.

Допитване посочило, че 92% от чиновниците харесали опита на „ Майкрософт “. За месец спомагателните почивки понижили с 23% разхода на електричество спрямо август 2018 година и с 59 на 100 потреблението на хартия.

Зимата се възнамерява нова акция с изключителни почивки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР