Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през

...
Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през
Коментари Харесай

Браншът очаква по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през предходната година, само че растежът на туристите няма да е доста висок. Това предвижда за БНР Иван Грошев – ръководител на асоциацията на организациите за входящ туризъм преди формалното разкриване на сезона през идната седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, сподели Иван Грошев.

" От пазар " Англия " чакаме порядъчен растеж, от Германия чакаме да се задържи постигнатото от предходната година - макар неналичието на полети, в Централна Европа реализираме една зрялост, растежът няма да бъде по този начин зашемятаващ както предходната година. Но пък размерът към този момент е значителен. Допускам, че Полша ще се показа сносно, пазари №3 и 4 ще бъдат Чехия и Германия.

През тази година има по-висок дял на ранните записвания от пазар " Западна Европа " и след отпадането на коронавирус ограниченията туристите се завръщат към нормалното си държание разяснява Иван Грошев. Първите туристи от Англия дойдоха на 2-ри май, само че при започване на сезона курортните зони нямат цялостната подготвеност за посрещане на посетители.

" Те виждат едни полуготови, полуотворени курортни зони. Не са отворени магазини, заведения. След което на идната година те вземат решение да дойдат по-късно и по този начин влизаме в едно естествено съкращаване на сезона ".

С цел привличане на повече туристи страната ни има нужда от добра информационна политика, която да изтъкне преимуществата на дестинацията, добави Иван Грошев.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР