Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността в

...
Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността в
Коментари Харесай

В Турция затягат коланите и ограничават публичните разходи

Турция ще ограничи обществените разноски и ще увеличи успеваемостта в границите на проект за спестявания , стартирайки единствено съществени държавни капиталови планове в нов ход за създаване на доверие в стратегия за икономическо стягане. Това съобщи организация Ройтерс.

Стъпките, разкрити от вицепрезидента Джевдет Йълмаз и министъра на финансите Мехмет Шимшек, идват в миг, когато Турция се връща към по-ортодоксални политики , пробвайки се да ускори фискалната дисциплинираност и ценова непоклатимост след години на разтърсвания, които подхраниха растящата инфлация.

Годишната инфлация се повиши до 69,8% през април и се чака да доближи връх от 75-76% през май, преди да падне до 38% в края на годината, съгласно прогнозата на централната банка.

В последния ход, пакет от държавни спестяващи ограничения, Шимшек уточни, че покупките и наемите на нови транспортни средства от обществените институции, както и закупуването и строителството на нови здания, ще бъдат спрени за три години.

Искаме да укрепим икономическите основи на нашата страна , като осигурим фискална дисциплинираност, разясни той. Насочването на вложенията към ефикасни области ще бъде сериозен детайл в този пакет. Ще ускорим структурните промени и ще създадем доста промени в обществените финанси, добави финансовият министър.

Икономии ще бъдат направени и при заетостта в обществения бранш, енергетиката и ръководството на отпадъците и връзките. Средствата, предопределени за закупуване на артикули и услуги от държавните институции, ще бъдат понижени с 10%, а тези за вложения - с 15%, като броят на новите чиновници в обществения бранш ще бъде стеснен до равнището на пенсионираните.

Ние ще допринесем за понижаване на инфлацията със стъпките на фискалната политика, подхванати през днешния ден. Целим да спестим пари посредством повишение на успеваемостта в обществения бранш, сподели още Шимшек. По думите му фискалната дисциплинираност е нужна за трайна ценова непоклатимост, за обезпечаване на запаси за покриване на разноските от миналогодишното опустошително земетресение и за зелена и цифрова промяна.
 Инфлацията в Турция продължава да се повишава
Инфлацията в Турция продължава да се повишава

Тя доближи 68,5% на годишна база
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР