Четиридесет работници са блокирани в срутен пътен тунел в Северна

...
Четиридесет работници са блокирани в срутен пътен тунел в Северна
Коментари Харесай

В Индия 40 работници са блокирани в тунел за 7-ми ден, докато спасителите чакат нова тренировка

Четиридесет служащи са блокирани в сринат пътен тунел в Северна Индия за седми ден, до момента в който спасителите чакат нова машина да пробие руините, с цел да могат да пропълзят до свободата си

От BISWAJEET BANERJEE Associated Press 17 ноември 2023 година, 23:41

В петък сондажът беше пресечен, когато някои машинни лагери се повредиха от разтрошаване на скали и почистване на парчета, споделиха чиновници, добавяйки ново предизвикателство към дългото -привлечени избавителни старания.

Очаква се нова машина да доближи мястото на случая по-късно в събота, което ще разреши на спасителите да стартират още веднъж сондирането, сподели Виджай Сингх, чиновник в контролната зала.

Властите започнаха да пробиват в руините и отломките в четвъртък и до момента са покрили сектор от 24 метра (79 фута), сподели Девендра Патуал, чиновник за ръководство на бедствия, споделих. Може да са нужни до 60 метра (197 фута), с цел да се даде опция на хванатите служащи да избягат, сподели Патуал пред Асошиейтед прес в петък.

По-рано спасителите се надяваха да приключи сондажа до петък вечерта и да сътвори евакуационен тунел от заварени дружно тръби. Спасителните старания обаче бяха прекратени, откакто от тунела се разнесе мощен пукащ тон, който стресна управляващите. Те се опасяваха, че вибрациите с висок интензитет от сондажната машина могат да доведат до рухване на повече парчета и в допълнение да попречват избавителните старания, сподели Тарун Кумар Байдия, шеф на National Highways and Infrastructure Development Corporation Limited, от мястото на случая.

Докато избавителната интервенция продължи в седмия си ден, фамилиите на хванатите в капан бяха разочаровани и ядосани. Роднини от разнообразни страни са прекарали нощи покрай тунела, търсейки настояща информация. Скорошната крах единствено изостри терзанията им.

Кришна Пател, чийто 20-годишен племенник е измежду хванатите, се надяваше да види своя родственик в петък.

„ Администрацията продължава да трансформира графика за това по кое време могат да бъдат избавени. Това е доста разочароващо “, сподели той.

Някои от служащите са почувствали тресчица и болки в тялото в сряда, само че чиновници споделиха, че няма утежняване на положението им. Ядки, печен нахут, пуканки и медикаменти им се изпращат по тръба на всеки два часа.

Патуал сподели, че двама лекари на мястото на случая са били в постоянен контакт с арестуваните служащи, с цел да се подсигурява тяхното физическо и психическо благоденствие. „ Правим всичко допустимо да поддържаме висок духа на хванатите в капан служащи, тъй като това е време на тестване за всички – както за спасителите, по този начин и за хванатите в капан хора “, сподели той.

Строителните служащи са в капан от неделя, когато свлачище провокира сриване на част от 4,5-километровия (2,8 мили) тунел, който строяха, на към 200 метра (650 фута) от входа. Хълмистият регион е благоразположен до свлачища и слягане.

Мястото е в Утаракханд, планински щат, посипан с хиндуистки храмове, които притеглят доста поклонници и туристи. Строителството на автомагистрали и здания е непрекъснато до поеме напора.

Тунелът е част от натоварения път Chardham за всевъзможни метеорологични условия, водещ федерален план, свързващ разнообразни индуски места за поклонение.

Около 200 души личен състав за оказване на помощ при бедствия са били на мястото, употребявайки сондажно съоръжение и багери в избавителната интервенция, с проект за пробутване на стоманени тръби с широчина 80 сантиметра (2,6 фута). през отвор от изкопани парчета.

Машина, употребена по-рано през седмицата, беше мудна при прокарването на тръбите през отломките, се споделя в изказване на щатското държавно управление. Тя беше сменена с американска шнекова машина с потенциал на продупчване до 5 метра (16 фута) на час и е оборудвана с тръба с диаметър 99 сантиметра (3,2 фута) за разчистване на парчета. Спасителите чакат различен американски шнек, който да размени разваления.

Държавни чиновници са се свързали с тайландски специалисти, които са помогнали за спасяването на юношески футболен тим, блокиран в пещера в Тайланд през 2018 година, сподели държавният държавен админ Гаурав Сингх. Те също се обърнаха към Норвежкия геотехнически институт за допустима помощ.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР