Четиридесет и шест години след заснемането документалният концертен филм за

...
Четиридесет и шест години след заснемането документалният концертен филм за
Коментари Харесай

След 46-годишни премеждия документалният филм за Арета Франклин излиза на екран

Четиридесет и шест години след снимането документалният концертен филм за Арета Франклин "Amazin Grace " по едноименното парче на Кралицата на соул музиката най-сетне ще излезе на екран, предава Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че ориста на кинолентата е една от най-дългите и мъчителни саги в историята на кинодокументалистиката. Премиерата на кино лентата е планувана за 12 ноември на Фестивала на документалното кино в Ню Йорк.

По огромната част от документалната лента е била снимана от Сидни Полак. Тя е увековечила осъществяванията на Франклин в Баптистката черква в предградието Уотс на Лос Анджелис през януари 1972 година.

Музиката от двата гастрола излезе в двоен концертен албум на соул певицата през 1972 година. Но лентовият материал от кино лентата на Полак бил неосъществим за монтиране заради обстоятелството, че режисьорът не могъл да синхронизира звука. След като закупил авторските права от Полак през 2007 година, продуцентът Алън Елиът образувал цялостен екип, с цел да работят над лентата и тя да придобие финален тип.

През 2011 година Арета даде на съд Елиът, откакто разбра за проектите му да пусне на екран кино лентата без нейно позволение. "Anazing Grace " насмалко да бъде прожектиран през 2015 година, само че беше изтеглен в последния миг от кинофестивалите в Торонто и Телюрайд. Това стана по гледище на юристите на Арета Франклин, които акцентираха събитието, че прожекцията би била равносилна на повторението на цялостен един концерт на соул примата и това не би трябвало да става, без нейното единодушие.

Франклин се спомина през месец август тази година, а Полак - през 2008-а. Сега наследниците на певица се съгласиха с прожекцията, като акцентираха, че лентата е съставлява значим миг от нейното креативно развиване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР