Четири са политическите формации, които със сигурност ще влязат в

...
Четири са политическите формации, които със сигурност ще влязат в
Коментари Харесай

Само четири партии със сигурност влизат в следващия парламент

Четири са политическите обединения, които сигурно ще влязат в идващия парламент - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН " и Движение за права и свободи, а " Демократична България " и " Обединени патриоти " са с евентуална възможност да прескочат бариерата от 4%. Това разгласи пред БНР социологът Лидия Йорданова, която управлява организация " Езакта ", като се базира на последното й проучване.

" В нашите данни през последната година няма случай, в който да сме записали Българска социалистическа партия като първа политическа мощ , само че в това време дистанцията на ГЕРБ пред Българска социалистическа партия би могла да бъде свита още (в момента е 2%, съгласно данните от изследването - б.р.). Изненади и развиване на обстановката могат да се чакат.... Всички политически обединения, които се готвят да нападат Народното събрание, са в доста добра кондиция, тъй като сега те съществуват в изискванията на икономическа, политическа и здравна рецесия. Всичко това ги държи във висока политическа подготвеност ", изясни Йорданова.

Според нея изборната акция ще реши спечелилия. " Нито една от двете огромни партии (ГЕРБ и БСП) не може да се надява на огромна външна страна, те са мобилизирали най-твърдите си гласоподаватели ", сподели тя.

Социологът акцентира, че в идващия парламент ГЕРБ още веднъж ще ръководи с сътрудници. " Два пъти по-често хората търсят опция на ГЕРБ в дясното политическо пространство, в сравнение с вляво ", уточни Йорданова.

Проблемът   на левицата бил, че не може да разшири периферията от гласоподаватели и не може да създаде партниращи леви обединения.

По думите й оптимистите за бъдещето на страната ни са повече от песимистите. Съотношението е 43% към 40% . За последните 3 години песимистите са намалели с 5%. " На въпроса за личното си бъдеще на българите през новата година, оптимистите са 50%, а песимисти са 29% ", уточни още тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР