Четири поредни години Националната служба за охрана (НСО) е ползвала

...
Четири поредни години Националната служба за охрана (НСО) е ползвала
Коментари Харесай

Военни самолети охранявали Борисов 4 години поред, твърди бивш служител в НСО

Четири следващи години Националната работа за защита (НСО) е употребила военни летателни средства за отбрана на премиера Бойко Борисов. 

Това излиза наяве от изявление на някогашния чиновник на службата Николай Марков пред телевизия BiT.

" Какво е мнението на НСО за това, че 4 години по ред бяха употребявани военни летателни средства за отбрана на премиера? Кой беше командващ Военновъздушни сили по това време? Дали законно бяха употребени те за защита и дали опасността от Ахмед Доган е щяла да го (Борисов, бел. ред.) избави с военни самолети? Кой е подписвал заповедите - началникът на НСО, комаднирът на Военновъздушни сили или началникът на защитата? ", попита Марков, визирайки изказванията на Борисов за това, че водачът на Движение за права и свободи е подготвил убийството му. 

Марков напомни, че инспекцията и отчетите на службите посочили, че тези изказвания на Борисов не са правилни и попита кой носи виновност за направените разноски и на чия сметка са те. 

Той разяснява и случая с развитите болтове от автомобила на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и коментара на Борисов по тематиката за това, че болтовете и на неговия автомобил постоянно падали.

" Той неглижира случая, сподели: " Голяма работа, на мен постоянно ми се случва ". Този метод на говорене ми припомня на човек, който неглижира всичко, което касае другите хора и преувеличава, това, което касае самия него ", сподели Марков и още веднъж направи прилика със случая, в който той съобщи, че против него е квалифициран атентат.

" Това е доста значимо и значително, което се оказа цялостна неистина, несъмнено. Но в този момент сме очевидци на друга обстановка, която се неглижира. Това е един способ на някогашните чиновници на Държавна сигурност. По това можете да ги познаете. Те неглижират всичко и омаловажават каквото и да се каже: " Всяко знамение за три дни. Ще мине, ще замине, оставете го този ". Сарказъм, който е идентификация на нисшия разсъдък. Неговото изявление, съгласно мен, беше на границата на просташкото изявление, тъй като в тази ситуация става въпрос за обстановка, в която сме очевидци на догадка на бойкот върху автомобил на НСО. Тук е значимо да отбележа, че това е военизирана работа. Действията против такава работа са дейности против страната, против националната сигурност и това не може да се отмине с израза на господин Борисов: " На мен постоянно ми се развиват болтовете на моите коли, които прочее също са на НСО, и моите момчета ги стягат по този начин, на ръка ", сподели Марков.

Той застъпи тезата, че в тази ситуация се касае за бойкот и дейностите на управлението на НСО, в това число и на началника ѝ Ангел Антонов, са били несъответстващи и са помогнали за изтриване на следи. Според него откакто е подаден сигнал за сходно деяние, автомобилът на Панов е трябвало да остане на мястото си, а ръководителят на Върховен касационен съд да бъде превозен с различен автомобил. Началникът на НСО е трябвало да уведоми прокуратурата, която пък да направи оглед на автомобила на място и да назначи техническа експертиза. 

" На процедура водачът, откакто уведомява началника си и следва извършен диалог на Лозан Панов със самия шеф на НСО, те си не престават пътя със същия автомобил. А началникът на службата за защита не е схванал какво му е споделил върховен магистрат. Внушението, което вършат от страна на службата е, че той е приказвал неразбираемо и несвързано. И понеже не е схванал тъкмо какво е станало, началникът на НСО не взима никакви ограничения с изключение на да изчака шофьорът да прибере колата в службата за защита и да си отиде у дома. Как може да се откри бойкот и да се приема това за професионално дейности на управлението на НСО, тъй като освен Ангел Антонов е в тази каша, има и други хора? Те работят безусловно несъответстващо и непрофесионално ", съобщи Марков.  

По думите му, откакто автомобилът е излязъл от службата изцяло изправен и единствено за два часа два болта са паднали, а други три са били разхлабени, става въпрос за бойкот. Всички материални доказателства са заличени, откакто автомобилът на Панов е траял да се движи.

Марков сподели още, че в тази ситуация НСО влиза в ролята на " бухалка на самия охранителен ", като е уронила достолепието му, а от инспекцията излязло, че отговорен е водачът на Панов. 

" Въпросът е дали прокуратурата и НСО не са рамка, в която се употребяват зависимости, нещата да не се вземат решение по закон ", сподели още Марков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР