Четири подразделения на „Главболгарстрой“ печелят поръчката за воден цикъл на

...
Четири подразделения на „Главболгарстрой“ печелят поръчката за воден цикъл на
Коментари Харесай

„Главболгарстрой“ печели водния цикъл на Тутракан за 30 млн. лв.

Четири подразделения на „ Главболгарстрой “ печелят поръчката за воден цикъл на Тутракан. Офертата на консорциума, в който те са обединени – „ Градски пречиствателни станции за отпадъчни води – Тутракан 2019 “, е на стойност 30 165 333 лева с Данък добавена стойност , излиза наяве от информация в уеб страницата на общината.
Ценовото предложение е с към 120 000 лв. по-ниско от оповестената при започване на процедурата планирана стойност на обекта. Финансирането му е обезпечено от Оперативна стратегия „ Околна среда “.
Поръчката е инженерингова – за планиране и строителство . Предвидено е доизграждане и реорганизация на канализационна и водопроводна мрежа . Отделно от това би трябвало да се построи Градска пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ), довеждащи колектори до нея, довеждаща инфраструктура до нея – път, тръбопровод, ел. зареждане, заустващ колектор. Изпълнителят трбява да достави и инсталира машини и уреди за пречиствателната станция. Планирани са също укрепителни мероприятия на площадка Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и довеждащ колектор IIa, контролно–измервателна система,реконструкция на действителен дъждопреливен канал от отворен вид и други
В резултат от извършената процедура преди всичко със 100 точки е класиран консорциум от компаниите – „ Главболгарстрой “ АД, „ Главболгарстрой Интернешънъл “ АД, „ ГБС – Инфраструктурно строителство “ АД и „ ГБС – Варна “ АД. Подизпълнител ще бъде проектантската компания „ Би Енд Джей Груп “ ЕООД с 2% дял от активността.
На второ място с 86,7 точки е класирано обединяване „ Торкан “ с участници в него „ Райкомерс конструкшън “ ЕАД и „ Уотър Енвайро Проджект “ ЕООД. Отстранени от присъединяване са ДЗЗД „ КВ-ЕКО “ и Обединение „ Аква Тутракан 99 “.
Днес управлението на община Тутракан организира встъпителна конференция по плана .
От локалната администрация обясниха, че посредством построяването на ПСОВ и доизграждането на канализационнна мрежа ще се обезпечи 100% съгласуваност на популацията към канализационната мрежа и ще се предотврати заустването на непречистени битови отпадъчни води в река Дунав.
Чрез частичната реорганизация на водоснабдителната мрежа пък се цели повишение на нейната успеваемост, като се понижат загубите на питейна вода и се реализира сходство с евродирективите за качество на водите за питейни потребности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР