Четири пъти повече европейци кандидатстват за постоянно пребиваване във Великобритания

...
Четири пъти повече европейци кандидатстват за постоянно пребиваване във Великобритания
Коментари Харесай

След брекзит: 4 пъти повече европейци кандидатстват за постоянно пребиваване във Великобритания

Четири пъти повече европейци аплайват за непрекъснато престояване във Англия през последната година и повода за това е брекзит. Много молби обаче се отхвърлят заради липса на цялостна здравна застраховка за интервала на престой.

Янчо Янчев учи и работи на Острова, само че към момента няма нужния 5-годишен престой за непрекъснато престояване. Затова той приготвя кандидатурата си за вписване си като „ дипломиран кадър”.

„ Посетих един семинар на имиграционни юристи, които работят в нашата адвокатска фирма. Те посъветваха, че всеки жител, било то на Европейски Съюз, или не, сега е добър миг да вземе ограничения и по някакъв метод да подсигури своето престояване във Великобритания”, споделя той.

Гражданите на Европейски Съюз би трябвало да потвърдят, че са обитавали законно в Обединеното кралство в продължение на не по-малко от пет години, с цел да бъде сполучлива кандидатурата им. Те би трябвало да се причисляват към една от четирите вероятни категории: „ работещ”, „ самонает”, „ студент” или „ самоиздържащ се”.

За да бъде приет престоят на европейските жители като студенти и самоиздържащи се обаче, те би трябвало да потвърдят че са имали и цялостна здравна застраховка. Това е условието съгласно европейска инструкция и не е ново. Много европейци обаче не знаят за него.

„ Тази застраховка покрива всички незабавни случаи, само че не може да се издаде със задна дата”, изяснява имиграционният юрист Атиф Ел Маракби.

Според статистиката молбата на всеки трети европеец, който кандидатства за непрекъснато престояване, е отхвърляна.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР