Четири осъдителни и една оправдателна присъда постанови Бургаският окръжен съд

...
Четири осъдителни и една оправдателна присъда постанови Бургаският окръжен съд
Коментари Харесай

Четирима осъдени и един оправдан по делото рекордьор по продължителност "Гранити"

Четири неоправдателни и една оправдателна присъда постанови Бургаският областен съд по делото за отвличането и убийството на предприемача Стоян Стоянов, известно като делото "Гранити ". То е обект на особено внимание поради своята дълготрайност – към този момент съвсем 10 години по него няма решение. Престъплението беше осъществено на 6 март 2008 година

Варненският правосъден реализатор Галин Костов, апетитен за един от поръчителите на убийството, беше оневинен по всички обвинявания.

Две присъди от 20 години затвор при първичен непоколебим режим получиха упрекнатият като физически причинител на убийството Стоян Петров и посоченият за гарант на закононарушението, някогашен шеф на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който от девет години е в неопределеност.

Присъдата е незаконосъобразна, сподели един от юристите на Михайлов Калоян Кръстевич.

Тя е много сложна. Според мен в нея има детайли, които са очевидно неправилни и закононесъобразни. Това ще бъде регистрирано на втората инстанция, аз единствено предвиждам, Кръстевич.

Присъди от 18 и 17 години отнемане от независимост получиха Стоян Колев и Нено Стоянов като съучастници в закононарушението.

Ще преценим дали да апелираме правосъдното решение, откакто се срещнем с претекстовете на съда, сподели прокурорът по делото Светослав Маринчев. Нека да преценим всички условия по делото и по-късно ще вземем решение, съобщи той.

Делото за убийството на бургаския предприемач Стоян Стоянов се гледа за повторно, откакто Апелативният съд в града го върна на първа инстанция поради съществени несъгласия. Първият правосъден развой продължи две години и завърши с две оправдателни и три неоправдателни присъди.

Сега четиримата подсъдими ще би трябвало да платят и 700 хиляди лв. обезщетение на околните на убития Стоянов. Присъдите могат да бъдат обжалвани в едномесечен период пред Апелативния съд.

Държавното обвиняване чака неоправдателни присъди, сподели преди днешното съвещание представителят на Окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева.

Очаквам оправдателна присъда, сподели юрист Бранимир Балачев, бранител на обвинения Галин Костов, представен от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР