Четири милиона къса незаконно произведени цигари и 3500 кг тютюн

...
Четири милиона къса незаконно произведени цигари и 3500 кг тютюн
Коментари Харесай

4 млн. цигари са открити в незаконна фабрика в Севлиево

Четири милиона къса нелегално създадени цигари и 3500 кг тютюн са открити в незаконна фабрика в Севлиево. Това оповестиха на брифинг представители на прокуратурата и Агенция „ Митници “.

„ Вчера разкрихме тежко съзнателно закононарушение и бяха подхванати неотложни следствени дейности. Разследването се води от митнически контрольор и под наблюдението на Районната прокуратура – Габрово. Престъплението е квалифицирано съгласно Наказателния кодекс, като за него е планувано отнемане от независимост за период от две до осем години “, уточни Таня Недкова, апелативен прокурор на Велико Търново.

По думите ѝ квалификацията на закононарушението е съобразена със събраните доказателства. Фактите съгласно Недкова са такива, защото фактически откритите количества тютюневи произведения са в огромни количества. При следствието са създали усещане положителната организация и високотехнологичното съоръжение.

„ На този стадий следствието е в начален етап. Към момента има арестувани две лица, те са притежатели и надлежно ползватели на помещението. Съпричастността им към производството на този стадий не е потвърдена. При инспекцията машините са произвеждали цигари. Установени са седем непознати жители, те са разпитани в качеството на очевидци и не са арестувани. Предстоят огледи и разглеждане на наличните доказателства. Задържаните са локални хора, на междинна възраст “, заяви Маруся Димитрова, наблюдаващ прокурор по досъдебното произвеждане.

Около 10:40 ч сутринта на 20 април чиновници на Агенция „ Митници “ и ДАНС са направили инспекция в индустриално помещение в град Севлиево и са открили инфраструктура за произвеждане на тютюневи произведения. Фабриката е била изцяло оборудвана с без значение електрозахранване. При инспекцията са открити близо четири милиона къса цигари и над 3500 кг подготвен за вложение тютюн дружно с 35 палета с тютюнев шкарт с бракувани цигари. Щетата за страната от незаплащане на данък е 1,5 млн. лв., уточни заместник-директорът на Агенция „ Митници “ Пламен Павлов, представен от Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че фабриката работи неотдавна, поради многото разполагаем брак. Такава софтуерна линия е следвало да бъде настроена, с цел да действа изрядно. Произведените тютюневи произведения са предопределени за експорт, марката цигари не е позната на българския пазар. Преценката е направена на база количеството брак, добави Павлов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР