Четири месеца ще работим тази година, за да попълним държавната

...
Четири месеца ще работим тази година, за да попълним държавната
Коментари Харесай

Ще работим за хазната до 4 май

Четири месеца ще работим тази година, с цел да попълним държавната хазна. Това са пресметнали анализаторите от Института за пазарна стопанска система, които всяка година вършат сметката на българина за услугите, които употребява от страната.
Тази година денят на свободата от държавното управление ще настъпи на 4-ти май. Ако условно приемем, че до тогава сме работили единствено за хазната, по-късно ще работим само за себе си, като ще преразпределяме 36% доходи, разяснява Петър Ганев от института пред БНР.
" Винаги се въртим към тези 35, 36, 37% преразпределение, като прибавим европейските средства - към 40. По-скоро се следи това разминаване сред какво одобряваме в бюджета и какво се случва в края на годината, сподели той.
Икономистите приказват за завъртането на кръга от приемането на бюджети с недостиг, а в края на годината все се оказваме в остатък. Така се случи и тази година, когато, макар раздаването на пари през декември, хазната е на остатък от към 800 милиона лв.. Тази процедура, съгласно Ганев, към този момент е време да се прекрати. " Пари в бюджета има. Въпросът е до каква степен дейно ги харчим, защото очевидно и за обществените системи ще има повече пари. Около 500 милиона повече в опазване на здравето, 500 милиона повече в обучение. Тези пари значимо е дали доближават до повече хора ", разяснява икономистът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР