Четири инфраструктурни проекта от региона влизат в обхвата на одобрения

...
Четири инфраструктурни проекта от региона влизат в обхвата на одобрения
Коментари Харесай

МРРБ ще финансира четири приоритетни инфраструктурни обекта в област Габрово на стойност над 6 млн лв

Четири инфраструктурни плана от района влизат в обсега на утвърждения от Министерски съвет лист за финансиране на капиталови планове на общините, признат с Решение на Правителството от 28 септември.

В листата са включени 234 обекта на обща стойност 406 374 769 лева

За област Габрово ще бъдат финансирани планове на стойност над 6 млн лева – два от тях са свързани ВиК инфраструктура в общините Габрово и Севлиево, както следва – „ Реконструкция на тръбопровод и канализация по ул. „ Златна равнища “ и ул. „ Зелена морава “ “ и „ Реконструкция на довеждащ тръбопровод до ПСПВ „ Стоките “ и Източен водопроводен клон за питейна вода Участък: Източен тръбопровод, клон ПСПВ „ Стоките “ до р.ш. при с. Буря – с. Добромирка -етап 2, сектор № 1 тръбопровод от т. 570 до т. 700 с L1=4205,35 м. “. Другите два плана са свързани с ремонт на пътища и обгръщат общините Трявна и Дряново. В Трявна се планува „ Рехабилитация и/или реорганизация на сектор с дължина 5,500 км от общински път “. Четвъртият план, който ще бъде финансиран е „ Реконструкция на общински път /ІІІ – 609, Трявна – Царева морава / – Куманите “.

Одобрените обекти са препоръчани от Националното съдружие на общините в Република България. Избрани са тези, които имат планова подготвеност, позволения за градеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е Министерство на регионалното развитие да финансира 50% от цената им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни елементи – първото заплащане ще е до 10 работни дни след сключване на съглашение и второто през месец декември 2022 година

С признатото решение се анулира утвърждения Списък на капиталови планове на общините по цели и направления/обекти за целево финансиране, признат с решение на Министерски съвет № 576 на от 01.08.2022 година, защото в Приложение № 1 към него са включени обекти, за чието осъществяване са заложени действия, реализацията на които е нецелесъобразна и е отвън обсега на провежданите политики и бюджетни стратегии на Министерство на регионалното развитие. Освен това, за част от включените в листата обекти няма информация дали имат документална подготвеност за осъществяване.

Използвано изображение:

Пълен лист с обектите:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР