Четири дни след диагностицирането на първия случай на COVID-19 общо

...
Четири дни след диагностицирането на първия случай на COVID-19 общо
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Борисов увери, че държавата взима всички мерки срещу заразата

Четири дни след диагностицирането на първия случай на COVID-19 общо шестима пациенти са с открито съществуване на вируса - двама в София, двама в Плевен и двама в Габрово. " Дневник " следи в действително време развиването на обстановката.

Каква е обстановката в Плевен, четете тук.

Как реагират хората в Габрово, четете тук.

Ключови моменти 10:12В изказване пред членовете на Съвета по сигурността и медиите министър председателят Бойко Борисов увери, че страната взима всички вероятни ограничения, за де се оправи със болестта от ковид и няма съображение за ненужно терзание. Той предизвести, че би трябвало да положат експлицитни старания в изключителната обстановка да " не се счупи стопанската система ".

В Съвета по сигурността вземат участие шефовете на служби и отрасловите министри, само че единствен Борисов приказва след сбирката. От думите му се разбра, че до края на деня могат да бъдат създадени най-малко 1000 защитни дрехи. От през вчерашния ден " на цялостни обороти " пък върввяло производството на маски. Днес те би трябвало да бъдат раздавани на медиците в столицата. Премиерът не посочи защо количество маски става дума.

10:10 " Дневник " излъчва онлайн изказването на премиера след изключителното съвещание на Съвета по сигурността, свикано поради доказаните първи случаи на ковид в София.

10:04В Народното събрание също бяха подхванати ограничения против разпространяването на ковид. Достъпът до коридорите е стеснен, а публицистите работят единствено в зала " Запад ". На места са сложени дезинфектанти.

Посетителските групи са спрени със заповед на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева отпреди два дни.

Подробности - тук.08:27  Коронавирусът в България: Борисов увери, че страната взима всички ограничения против болестта
© Юлия Лазарова

75% от пълнолетните българи наблюдават всекидневно информацията за разпространяването на ковид в България, 19% - понякога, а незаинтересованите са едвам 6%, сочат резултатите от изследване на " Алфа рисърч ", извършено в интервала 29-ти февруари – 8-ми март 2020г. измежду 1015 пълнолетни жители.

Повече резултати четете тук.

08:10Болната в София - на командно дишанеЛекуваната в " Пирогов " жена с ковид, за която заяви нощес министър председателят Бойко Борисов ", е в тежко положение и на командно дишане. Това заяви на постоянен брифинг тази заран шефът на военномедицинската академия и началник на спешния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

" 66-годишната жена в тежко положение, интубирана е при постъпването, на командно дишане, в сериозно състояние ", сподели медикът.

Нейният брачен партньор, признат по-рано, е с наклонност за утежняване, само че не е в сериозно положение и не е интубиран. Той е имал контакт с 49 лежащо заболели, които се следят. Извън болничното заведение фамилията е контактувало с осем души, които са настанени в болничното заведение за наблюдаване, само че не демонстрират клинична картина.

Състоянието на старата пациентка в Габрово се утежнява. Медицинската сестра е в чудесно положение. Състоянието на пациентите в Плевен също се усъвършенства.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (323)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР