ЧЕТЕНЕ НА МИСЛИ Всички сме запознати с концепцията за хакването“. Затова

...
ЧЕТЕНЕ НА МИСЛИ
Всички сме запознати с концепцията за хакването“. Затова
Коментари Харесай

Хакването на мозъка е все по-близка реалност

ЧЕТЕНЕ НА МИСЛИ

Всички сме осведомени с концепцията за „ хакването “. Затова се стремим да пазиме компютрите и смарт телефоните си от злонамерена външна интервенция, която цели да открадне информация, да вкара вирус и така нататък Хакерите съставляват опасност за всеки – от младежи – ползватели на смарт телефони до компютрите с базите данни на държавни организации. Заплахата е известна и доста от нас знаят какво да вършат, с цел да се предпазят. С размиването на границата сред науката и научната фантастика обаче, даже хакването получава футуристичен ъпгрейд. На конференцията Enigma Security откривателят и преподавател от Университета Вашингтон Тамара Боначи показа технология, която може да се употребява за „ хакване “ на човешкия мозък.

Тя основава технологията въз основата на игра, наречена Flappy Whale. Докато играчите се забавляват, технологията съумява скрито да извлече невронните отговори на подсъзнателни облици в играта като лога, заведения за хранене, коли и така нататък Проникването в подсъзнателните усеща и мисли при типа на ресторант за бързо хранене може към този момент да не наподобява като нещо, което може да нанесе огромна щета, само че технологията има капацитета да събере доста повече интимна информация за човек като да вземем за пример вяра, страхове, предубеждения, здравословно положение и така нататък Тази технология би могла да еволюира от забавен способ за проучване на човешките реакции към същинско оръжие.

Изследването на Боначи се концентрира върху киберсигурност и отбрана на персоналните данни, изключително във връзка със свързани биомедицински устройства. Информацията, употребена в нейния опит за установяване на невронните отговори, е събирана от човешките електро-физични сигнали. След конференцията Енигма Боначи разяснява пред Ars Technica, че „ Електросигналите, създавани от нашето тяло може да съдържат сензитивна информация за нас самите, която ние може да не желаеме да споделяме със света. На всичкото от горната страна, може да се окаже, че предоставяме тази информация, без даже да си даваме сметка за това . “

Диаграма на обвързван с мозъка интерфейс: Боначи

В БЪДЕЩЕ

Сама по себе си тази технология към момента не е изцяло способна на цялостно „ четене на мисли “, само че Боначи е сигурна, че в композиция със сет за виртуална действителност, фитнес приложения, модифицирана екипировка за мозъчен компютърен интерфейс или някаква друга композиция от програмен продукт и хардуер, тя би разрешила на откривателите да извличат извънредно необятен набор от чувствителни електросигнали от индивида.

С възстановяване на биомедицинските технологии и способи за „ доближаване с електрониката “, опитът на Боначи става все по съответстващ. И в случай че към този момент няма причина за суматоха, то в доста близко бъдеще има напълно действителна опция за „ четене “ на мозъците ни без наше познание, което пък повдига един куп етични въпроси и паники, свързани с наличната към този момент технология. Някой ден ( скоро ) ще би трябвало да мислим за електросигналите, които произвеждаме биологично, като за данни, които могат да бъдат откраднати, манипулирани или употребявани в наша щета.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР