Често забелязваме, че те са станали по-чупливи и слаби. Това

...
Често забелязваме, че те са станали по-чупливи и слаби. Това
Коментари Харесай

7 съвета за здрави нокти

Често виждаме, че те са станали по-чупливи и слаби. Това може да се дължи на смяна в сезоните или неналичия в организма. Неправилното хранене или невнимателна грижа също могат да влошат типа им. Следващите препоръки ще ви оказват помощ да ги поддържате здрави и мощни.

Биотин
Биотинът (витамин B) може да бъде набавен посредством храни като сьомга, бобови култури и яйца. Доказано е, че приемът му в потребни стойности оказва помощ за построяването на здрави и мощни нокти. Той също по този начин подкрепя растежа на косата и усъвършенства положението на кожата.

Повече вода
Хидратацията на организма оказва въздействие върху ноктите. Когато не одобряваме задоволително течности, маникюрът става трошлив и слаб. За да увеличите потреблението на вода постоянно избирайте нея пред други питиета, съдържащи захар.

Поддържайте формата на ноктите
Добре поддържаният тип не просто ще направи ръцете ви привлекателни. Ако изберете по-къса форма, ще ги предпазите от допустимо строшаване. Винаги използвайте персонални принадлежности и ги почиствайте постоянно. Можете да се подсигурите, като изберете подготвен комплект за маникюр като тези тук: , в тях ще намерите всичко належащо, с цел да сте готови във всяка обстановка.

Използвайте ръкавици
Винаги избирайте да предпазите ръцете си, когато миете съдове или почиствате дома с нападателни препарати. В тези процеси не страдат единствено ноктите, само че и кожата. Силното изсушване ще остави своите пагубни резултати даже върху най-здравите нокти.

Крем за ръце
Нанасянето на крем сред измиванията или след потреблението на лакочистител, ще помогне за по-добра хидратация и предварителна защита на евентуални вреди. Избягвайте и дезинфектантите, когато можете да почистите ръцете си с течаща вода. Високото наличие на алкохол и честата приложимост несъмнено не се харесват на ноктите.

Консумирайте повече протеини
Протеинът е от значително значение, що се отнася до положителното положение на ноктите. Червеното месо, рибата, яйцата и бобът са отличен източник на протеин и обезпечават разнообразна диета.

Маникюр
Постоянното носене на изкуствени нокти или гел лак може също да навреди. Правете къси паузи и оставяйте ноктите да почиват. Освен това, съгласно някои кожни лекари с изпичането на лака, можете да задълбочите проблеми като гъбични инфекции, защото те остават под пластовете артикул и получават отлична среда за развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР