Често виждаме великолепни домове и интериори във филмите или в

...
Често виждаме великолепни домове и интериори във филмите или в
Коментари Харесай

Ето как изглеждат типичните домове от цял ​​свят

Често виждаме превъзходни домове и интериори във филмите или в лъскави списания и се възхищаваме на дизайна, вписан в тези архитектурни шедьоври. Благодарение на средствата за всеобщо осведомление имаме обща визия за това по какъв начин наподобяват жилищата на хората в разнообразни краища на света. Но рядко осъзнаваме, че това, което виждаме на екрана, може доста да се разграничава от действителността.
Направихме малко изследване и разбрахме по какъв начин хората в разнообразни страни оборудват жилищата си.

Япония

Токио е един от най-скъпите и гъсто обитаеми градове в света. Ето за какво единствено заможни хора могат да си разрешат да имат просторни жилища, до момента в който по-голямата част от японците живеят в дребни жилища.

Единствената стая в жилището се употребява като спалня, хол и столова. В ъгъла можете да видите ледник и единственият метод да стигнете до балкона е да минете през леглото. Стаята обаче е светла и добре осветена и това образно уголемява жилищното пространство.

В коридора, зад жълтата врата има килер, баня и даже мини кухня, в която има всичко належащо.

Испания

Повечето испанци избират да живеят в жилищни блокове. Ето по какъв начин наподобява типичният жилищен регион във всеки испански град.

Повечето испански жилища включват бели стени, каменни подове и прозорци с капаци. Тези интериорни детайли оказват помощ на хората да оцелеят през горещите летни месеци. Тъй като обаче не е всекидневно испанският дом да бъде оборудван с централно отопление, през зимата апартаментът може да стане доста леден. Много хора употребяват електрически нагреватели като метод да поддържат жилището си топло. Но като се вземе поради фактът, че сметките за електричество в Испания са измежду най-високите в Европа, този способ на отопление не е доста ефикасен.

Обикновено ястията се сервират в хола. Въпреки че испанските жилища нормално имат огромни кухни, те се употребяват извънредно за готвене.

Швеция

Типичен жилищен регион в Швеция наподобява по този начин.

Една отличителна линия на шведския метод на живот е интелигентното потребление на изби. Хората постоянно го употребяват за предпазване на колела, за основаване на перално помещение или от време на време даже го трансформират във фитнес зала.

Всеки апартамент разполага и с шкафче за предпазване в особено помещение в мазето. Жителите на жилищата ги употребяват за предпазване на летни или зимни гуми, ски, куфари и други сезонни или по-малко значими неща. Балконите се употребяват като зона за отмора.

Белите стени и белите мебели са характерен знак за световноизвестния скандинавски дизайн. Повечето шведски интериори имат ярки акценти и огромни прозорци без завеси.

Англия

Повечето англичани се пробват да заобикалят да живеят в жилищни блокове. Предпочитат да живеят в покрайнините на града в къщи като тези.

Като се има поради, че централното отопление не е конфигурирано във всички здания, британците се пробват да създадат всичко допустимо, с цел да не излиза вътрешната топлота. Килимът във всяка стая, одеялата и, несъмнено, камината са нужните детайли на множеството къщи във Англия. И може би най-необичайното нещо – крановете на мивките в Обединеното кралство нормално имат обособени контроли за горещо и студено.

Борейки се със студа, англичаните вършат жилищата си по този начин, че да се усещат уютно в тях.

Южна Корея

Повече от 80% от корейското население живее във високи жилищни здания. Една отличителна линия на корейските жилищни блокове е големият брой здания, който се вижда отдалеко.

Може да наподобява необичайно за доста хора по света, само че жилищата в Корея нямат коридори. Дори самата дума „ кулоар “ може да звучи непознато някои хора. Входът на жилището нормално е доста дребен (около метър ширина). И по този начин, при влизане в жилището незабавно ще видите вратите, които водят към кухнята или хола. Повечето входове са склонни да имат подови настилки от плочки и тук би трябвало да събуете обувките си, преди да влезете в дом.

Апартаментите в Корея нормално са дребни. Стаите обаче са доста светли с помощта на огромните прозорци. Едно нещо, което може да наподобява извънредно за множеството хора, е неналичието на вана или обособен душ кабина. Те се заменят с елементарен дренаж на пода на банята.

Австралия

Австралийците обичат да живеят в личните си къщи, само че все по-голям брой поданици (около 30% от населението) избират да живеят в жилищни блокове.

Повечето австралийци живеят в огромни къщи с три спални. Средният размер на дома в тази страна е към 80 – 120 квадратни метра. Освен спални, типичната къща разполага с хол, кухня, баня, две тоалетни и гараж. Някои семейства имат и дребна пералня и още една всекидневна. Всички порти нормално са направени от стъкло.

Индия

Ако едно семейство е релативно заможно, те имат огромна къща с доста стаи. Такива домове нормално са на два етажа с огромен заден двор.

Интериорният дизайн на индийските здания е комбинация от съвременни западни и източни стилове. Долният етаж нормално е ангажиран от складови пространства и обори, до момента в който церемониалната стая за приемане на посетители е на втория етаж. Най-добрата стая в къщата е заета от фамилния кумир, на който хората се молят два пъти дневно. Прозорците на женските спални гледат към задния двор, тъй като се смята за неуместно за дамите да гледат през прозореца.

Куба

В Куба къщите са най-вече от бетон и имат 1 или 2 етажа. Повечето домове тук нямат стъклени прозорци. Вместо това хората употребяват дървени или железни капаци.

Ако влезете в къща в Хавана (особено в центъра на столицата), ще бъдете изумени какъв брой хубав е интериорът. Построени в колониален жанр, с високи тавани и антични мебели, тези домове наподобяват същински шедьоври.

Съединени американски щати

Индексът на междинната повърхност на човек в Съединени американски щати е измежду най-високите в света, което значи, че типичното американско жилище е в действителност огромно. Къща, която се продава, разполага с съвсем всичко належащо за живеене: килим във всички стаи, съоръжение за баня и кухненски уреди. Липсват само мебелите.

Основното предписание тук е, че броят на спалните и на баните в къщата би трябвало да бъде еднакъв. В някои домове, всяка спалня има вградено помещение, играещо ролята на гримьорна.

Отличаващото нещо в дизайна на американските домове е, че би трябвало да наподобяват по едно и също време уютни и скъпи. Разположението на множеството къщи е ясно планувано да накара посетителите да останат в предната част на къщата (която нормално наподобява най-добре) и да скрие спалните от любопитните погледи.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР