Често ви спохождат умни мисли какво да правите в работата

...
Често ви спохождат умни мисли какво да правите в работата
Коментари Харесай

Как най-бързо и ефективно да изминете пътя от идеята до резултата

Често ви спохождат умни мисли какво да вършиме в работата си

Сигурни сте, че те ще доведат до триумф целия екип, а оттова и до прогрес във вашата лична кариера.

Проблемът нормално е да изминете дейно пътя от концепцията до резултата. Има разнообразни правила, които може да приложите.

Правилото на бързия старт

Започнете реализацията на концепцията си колкото може по-бързо. Не губете време в размисли, съмнения и калкулации, а се насочете към наличен способ за реализирането й. При бързия старт няма да имате време да се разколебаете и да намерите задоволително безапелационни причини за отменяне на концепцията. А тъкмо това е казусът на доста чиновници.

Правилото „ Започни от най-простото “

Тръгнете с дребни стъпки, изберете за начало най-лесната и последователно се движете към по-сложното.

Правилото на 15-те минути

Ако концепцията ви е по-голяма, желае обсъждане и поредност от подготвителни дейности, може да бъде изпълнена само на стадии и така нататък, си обещайте, че всеки ден ще посвещавате 15 минути на реализирането й. Дори си определете прецизен час и настройте алармата на часовника или мобилния телефон. Когато алармата звънне, не се мотайте в очакване на ентусиазъм. Захванете се с работа по концепцията. И по този начин всеки ден, до-като постигнете нужния резултат.

Правилото на мотивацията

Обмислете и визуализирайте до какво ще докара вашата концепция. В това число и персонално за вас. Тази визия е мотивацията, която ще ви помогне да извършите толкоз крачки, колкото са нужни за постигането на резултата. Задължително включете и разсъждения за отрицателните последици от неналичието на резултат – примерно „ няма да получа покачване “. Това също стимулира.

Правилото на проекта

Съставете си проект на деяние и се пробвайте да предвидите слабите звена. Важно е, тъй като тъкмо те могат да ви провалят в решаващия миг, в случай че не ги предвидите в точния момент и не вземете ограничения за неутрализирането им.

Правилото на старта за 72 часа

То е уместно е за огромни хрумвания. Но от време на време може да се ползва за хрумвания, които ви идват, когато сте затрупани със незабавни задания. Тогава запишете главните точки от концепцията незабавно и си поставете за цел да започнете реализацията им в границите на идващите 72 часа.

Иначе желанието ви в никакъв случай няма да види бял свят. Според психолози вероятността човек да стартира ново начинание, откакто е отлагал повече от три денонощия, е под 10%.
Правилото на периода. Задължително си сложете краен период за реализиране на резлутат. Ако се отклоните от него, прекратете всевъзможни непотребни занимания.

Правилото на контрола

Събитията, оставени да се развиват от единствено себе си, демонстрират трайна наклонност да се развиват от зле към по-зле.

Правилото на мълчанието

Празните приказки не водят до
никакви резултати, а в най-лошия случай водят до негативни. Не споделяйте концепцията си с никого, преди да постигнете прогрес най-малко на равнище обмисляне. Иначе силата ви ще отиде не за дейности, а за думи.

Правилото на похвалата

На всяка цена се поздравете при постигането на резултат, даже ида е в начален или промеждутъчен стадий. Това ще ви подтиква да видите приключено делото си.

Правилото на шефа

Обикновено е належащо утвърждението на началника, с цел да реализирате и най-блестящата концепция. След като сте я структурирали, би трябвало да я поднесете по този начин, че той да я оцени.

Тук е моментът да изберете какъв е методът той да я хареса. Както поучават мъдрите, с цел да влияете на шефа си, би трябвало да виждате света по този начин, както той го вижда – по принцип и сега.

Одобрението на концепцията ви директно зависи от това по какъв начин ще я „ продадете “. Ако началникът ви се стреми да понижи разноските, тогава започнете с аргумента какъв брой ще спестите компанията с помощта на вашата концепция, а не какъв брой новаторска е тя.

Познавате шефа си и сте наясно какво харесва – сухи цифри и графики или добре разказан бизнес проект. Задължително е да влезете в кабинета му тъкмо с обичаното му. Защото прагматикът желае директория със статистики и не слуша речта, с която го убеждавате. А визионерът може да няма време да се вторачва в десетина графики, а за решението му да е задоволително стройно словесно ревю за упования резултат.

Според експертите с твърда решителност да реализирате концепциите си и с известна процедура ще започнете елементарно да избирате правилото, което е най-подходящо за задачата и за момента.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР