Често с премиера стигаме до сериозни споровеОтпускането на мерките в

...
Често с премиера стигаме до сериозни споровеОтпускането на мерките в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Отпускането на мерките е парадоксално, сега имаме втори пик

Често с премиера стигаме до съществени разногласия

Отпускането на ограниченията в този миг е парадоксално, тъй като кривите на заболеваемост в другите страни, където приказват за разхлабване на ограниченията, са трансферирали платото и вървят надолу, а нашата крива върви нагоре. Сега имаме втори пик. Изживяхме първи дребен пик към началото на април, след което заболеваемостта слезе отчетливо и напоследък се катери съществено.

Това разяснява ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по Нова телевизия, с което още един път изрази несъгласието на щаба с желанията на премиера Бойко Борисов за разформироване на ограниченията. Първата от тях към този момент е реалност, като от на следващия ден към този момент се позволява влизането в парка, главно за родители и деца.

" Най-големите опасения за парковете са събирането на огромни групи младежи с бири в ръка или на майки с деца, което е събиране на повече от двама индивида и това основава заплаха за разпространяване на вируса ", изясни претекстовете си той.

Според него всяко разхлабване на ограниченията неизбежно може да докара до растеж на заболеваемостта.

" Това постоянно е било предмет на разискване с изпълнителната власт, в това число и с премиера. Често стигаме до съществени разногласия. Веднъж ние постановяваме своето мнение, различен път преглеждаме причините и на премиера. Но би трябвало да се знае, че който и да афишира радостната вест за разхлабването на ограниченията, би трябвало да приключва с изречението, че това се прави с ясното схващане, че може да докара до растеж на заболеваемостта ", безапелационен е проф. Мутафчийски.

Така било и в Германия, даде образец той. Говори се по този метод, само че в същото време се гради нова болница на мястото на стадион, добави генералът.

Въпреки несъгласието си с разхлабването на някои ограниченията обаче, от щаба били съгласни с това, че даже и в условия на ковид животът не може да спре и би трябвало да се направи опит за нормализирането му.

Според него най-реалистичният вид за връщането на учениците в клас е края на май, освен това единствено на по-големите, на които им предстоят матури и кандидат-студентски изпити. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР