Често приемаме слуха за даденост. Едва когато се сблъскаме с

...
Често приемаме слуха за даденост. Едва когато се сблъскаме с
Коментари Харесай

1 от 7 човека от населението страда от слухова загуба

Често одобряваме слуха за даденост. Едва когато се сблъскаме с компликациите, породени от слуховата загуба, осъзнаваме, че той е освен средство за връзка, само че и врата към цялостен нов свят, изпълен с благоприятни условия. 

1 от 7 индивида от популацията страда от слухова загуба

С придвижване на възрастта диапазонът на чуване понижава, както и способността за разбиране на високите честоти. Внезапните мощни звуци и продължителното излагане на високи равнища на звук могат елементарно да обиден слуха ни. 
Слуховата загуба се появява последователно или ненадейно, като може да засегне хора от всички възрасти. Постепенната загуба на слух нормално остава незабелязана за дълъг интервал от време. 

Обикновено хората със слухова загуба чакат цели 10 години преди да подхващат ограничения.

Въпреки че осъзнаваме, че слухът ни се е влошил, отхвърляме да признаем за съществуването на проблем и имаме вяра, че ще се оправим сами. Обикновено хората със слухова загуба чакат цели 10 години преди да подхващат ограничения. За страдание това отсрочване във времето оказва отрицателно въздействие върху качеството на живот . Това води до изолираност от света, а всекидневието ни се трансформира в едно голямо предизвикателство, изпълнено напрегнато и стрес. 

Основни фактори, причиняващи слухова загуба

Има разнообразни фактори, които предизвикват загуба на слуха. Някои от тях можем да избегнем, само че други не. Постоянният поток от звуци с висок интензитет, ушните инфекции , в това число лекуването с медикаменти могат да причинят увреждане.
Едни от главните причинители на слухова загуба са: струпване на ушна тиня, зараза на ушния канал, увреждане на тъпанчето, зараза или събиране на течност в междинното ухо , дълготрайно излагане на високи равнища на звук , както и естественият развой на стареене .



Първите индикации при слухова загуба

Страдате от звук в ушите
Струва Ви се, че другите приказват прекомерно безшумно
Често карате хората да повтарят казаното
Затруднявате се при водене на диалог по телефона или в шумна среда
Усилвате прекомерно силата на звука на тв приемника или радиото

В такива случаи се предпоръчва постоянна профилактика на слуха. Център за слуха Fonio дава професионално и качествено обслужване в 10 града из цялата страна.  Центровете са оборудвани с най-новата и съвременна инсталация за слухопротезиране и проучване на слуха. Може да разберете повече за активността на компанията ТУК .  ( www.fonio.bg )

Направете си ОНЛАЙН тест на слуха.
Този къс въпросник ще Ви помогне да определите дали имате характерни слухови проблеми.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР