Често опитните домакините използват активен въглен в ежедневието, разчитайки на

...
Често опитните домакините използват активен въглен в ежедневието, разчитайки на
Коментари Харесай

Домакински хитринки: Активният въглен е незаменим помощник в...

Често опитните домакините употребяват деен въглен в всекидневието, разчитайки на него като на незаместим асистент. Те от дълго време да се убедили в неговите изгоди. Този черен прахуляк намира приложение освен за филтриране на водата от замърсители и тежки метали, само че и интензивно се употребява в медицината, осведоми в. Струма.

Ето кои са местата, на които опитните домакини наложително поставят деен въглен в дома си:

В хладилника

Ако се появи неприятна миризма в хладилника или кухненските шкафове, интензивният въглен ще ви помогне. Достатъчно е да поставите купа с няколко таблетки в хладилника или шкафа и миризмата бързо ще изчезне.

Този способ работи добре, в случай че би трябвало бързо да освежите коша за отпадък или котешката тоалетна.

В обувките

Активен въглен може да се постави и в обувките, в случай че те миришат неприятно. След тази процедура няма да остане и диря от неприятната миризма.

В банята, в килера и мокрото помещение

Мухъл и гъбички най-често се образуват там, където има висока мокрота: банята, килера, мокрото помещение. Активният въглен е в положение да всмуква всички неприятни миризми и да понижи влажността.

За да се предотврати появяването на влага, няколко таблетки деен въглен се слагат на местата, където се задържа влага, да вземем за пример на перваза на прозореца.

Ако към този момент се е появил плесен, първо би трябвало да го почистите благодарение на почистващи препарати и едвам по-късно да употребявате деен въглен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР