Често късно вечер или нощем умирате от глад и нямате

...
Често късно вечер или нощем умирате от глад и нямате
Коментари Харесай

Как да спрете с нощните похапвания

Често късно вечер или нощем умирате от апетит и нямате визия по какъв начин да спрете този циничен кръг?

Експертите са безапелационни, че яденето в дребните часове на нощта, може да докара до увеличение на тежестта, тъй като тялото ви ще запази поетите калории под формата на мазнини, вместо да ги трансформира в сила. Същото важи и за късните вечери, директно преди да се отправите към леглото. Ето шест метода по какъв начин да избегнете тези похапвания един път вечно:

Разпознаване на апетита
Вместо купата със сладолед да е първото нещо, което грабвате неумишлено всяка нощ (или късно вечерта), по-добре изчакайте до момента в който в действителност изпитате апетит и тогава преценете тъкмо какво ви се яде. Колкото повече внимавате за навика, който развивате, толкоз по-лесно ще ви бъде отсега нататък.


Ако постоянно изпитвате апетит късно вечер, може това да е методът, по който тялото ви подсказва, че не се храните задоволително. Ако обаче по време на вечерята си заложите на повече протеини, това ще ви подсигурява, че по-късно няма да изпитате неудържим апетит.

 hapvane-3

Пийте билков чай
Ако вечер нормално изпитвате апетит за нещо сладко, то по-добре го заменете с една чаша благоуханен билков чай, който да е на безкофеинова основа. Това е отличен метод да се отпуснете преди сън и да държите мозъка си надалеч от нездравословните закуски. Освен това, на идващия ден няма да се разсъните с мисълта за сладкиши, както се случва при множеството хора, които са заложили на захарни произведения късно вечер.

Отидете на разходка
Когато усетите, че стартирате да изпитвате апетит, отидете на разходка и по този метод мисълта за изкушението ще си отиде. Чистият въздух и леката разходка ще оказват помощ на храносмилането, ще прочистят мозъка ви и ще ви оказват помощ да заспите по-бързо.

Спете повече
Когато постоянно лишавате тялото си от сън, вие ще се чувствате по-изморени и склонни да похапвате нездравословни неща в дребните часове на нощта. Причината за това е, че хормона на глада – грелин се усилва, до момента в който хормонът, който алармира на мозъка, че сте сити – понижава. Опитайте се да си лягате по-рано, с цел да се балансират равнищата на тези хормони.

Заложете на нещо здравословно
Ако въпреки всичко не можете да контролирате глада, то се уверете, че залагате на нещо здравословно. Има доста разновидности за диетични закуски, които могат да задоволят апетита ви. Имате потребност от нещо солено? Хапнете пуканки, само че без масло. Имате потребност от нещо сладко? Хапнете шепа плодове.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР