Често хората правят различни неща, без дори да се замислят

...
Често хората правят различни неща, без дори да се замислят
Коментари Харесай

10 особено полезни домашни трика, от които се нуждае всяка домакиня

Често хората вършат разнообразни неща, без даже да се замислят за самия развой. Независимо дали става дума за нормалното прегъване на облекла или хранене, всичко това се прави автоматизирано, само че въобще не по най-правилния и ефикасен метод. За да спестите време, би трябвало да знаете за някои хитрини, които са свързани с най-скучния развой - почистването на дома.

1. Тиган

За да почистите без изпитание загорял тиган, залейте го с тъничък пласт вода и прибавете 1 чаша бял оцет. След това загрейте тигана на котлона за няколко минути, след което прибавете 2 супени лъжици сода за самун. В резултат на това изгорелите останки от храна могат да бъдат отстранени с лекост.

2. Петна по килима

В никакъв случай не би трябвало да избърсвате петното с влажна забрадка и сапун. Залейте го с малко оцет, поръсете с щипка сода за самун и бълбукащата примес ще поеме петното. След това би трябвало да попиете петното с парче плат.

3. Прах

Обикновеният парцал може да помогне да се отървете от праха, само че единствено краткотрайно. За да предпазите мебелите си от прахуляк за по-дълъг интервал, би трябвало да употребявате антистатична забрадка.

4. Огледало

Не е належащо да употребявате хартиени кърпи, с цел да почистите огледалото си. След това на него постоянно остават дребни части хартия. Вместо това пробвайте да го почистите с елементарен вестник.

5. Баня

Всички знаят какъв брой е мъчно да изтъркате ваната със сапун и гъба, както вършат доста хора. Всъщност тя може да бъде елементарно почистена, като я изтриете със сол и половин лимон или грейпфрут.
 Домакинските уреди, които ще улеснят живота ти Домакинските уреди, които ще улеснят живота ти
Сред домашните отговорности има приятни и не толкоз приятни, само че всички би трябвало да се свършат, изключително в случай че имате семейство и се грижите за...

6. Диван

Най-добрият метод да почистите дивана си е да поръсите малко сода бикарбонат върху него в продължение на няколко часа. След това содата просто би трябвало да се почисти с прахосмукачка. А за тези, които желаят диванът да мирише добре, прибавете няколко капки от обичаното ви етерично масло. Същият способ може да се употребява за разчистване на матрака.

7. Рисувайте върху облеклата

Тези, които инцидентно изцапат облеклата си с багра, би трябвало да изчакат боята да изсъхне и по-късно деликатно да я отстранят с бръснач. Естествено, би трябвало да се опитате да не режете плата.

8. Гъба
 Тези зодии са най-лошите домакини Тези зодии са най-лошите домакини
Да забележим коя от зодиите никак не си пада по домакинската работа. БлизнациПредставителите на тази зодия не са основани за домашен зад...

След измиване на съдовете нормално гъбата просто се изплаква с вода и се оставя да изсъхне. За да се отървете от микробите по нея, би трябвало да задържите гъбата в микровълновата фурна за към две минути, откакто я накиснете във вода.

9. Мазни петна по облеклата

За да се отървете от мазните петна по облеклата си, би трябвало да нанесете малко креда върху тях, преди да поставите облеклата си в пералнята.

10. Клавиатура

Клавиатурите в действителност се замърсяват с течение на времето, само че има добър метод да ги почистите без прекалено много старания. Първо, би трябвало да изтъркате клавиатурата със остаряла четка за зъби и по-късно да почистите праха от нея.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР