Често доводите против феминизма звучат горе долу по следния начин:

...
Често доводите против феминизма звучат горе долу по следния начин:
Коментари Харесай

Защо женският отбор е по бельо, а мъжкият - в спортни екипи?

Често доводите срещу феминизма звучат горе долу по следния метод: " защо им е още да се борят дамите - работят, гласоподават, има дами в Парламента, има дами на Еверест - всичко е наред ", само че колкото и да ми се желае това да е правилно, животът всекидневно ни потвърждава противоположното.

Достатъчно е само да забележим тази фотография, с цел да си спомним какъв брой още работа има за извършване в полето на феминизма и човешките права. 

Двата национални тима на Норвегия по плажен хандбал - женския и мъжкия. Мъжете си наподобяват тъкмо като спортисти, до момента в който дамите може да ги объркаме и с модели на долни дрехи. Едните са в спортни екипи, другите - в изрязани, прилепнали бикини и минималистични потничета, които в магазините за долни дрехи биват наричани състезателен сутиен. 



Виждате ли разликата? Мъжете имат право да носят къси панталони на спортните срещи, до момента в който дамите са задължени да играят по бикини, което е наложено от сексистките, остарели правила на спорта. Годината обаче е 2021 и дамите не са съгласни да не престават тези традиции на дискриминирането.

" Принудени сме да играем по гащи. ТОЛКОВА е срамно! "

С тези думи Катинка Халтвик, капитан на норвежкия женски тим по плажен хандбал изясни митинга на съотборничките си. Това обаче не остана ненаказано... След като всички спортистки взеха решение да играят с къси панталони, вместо с бикини, както е заложено в изискванията на Международната федерация по хандбал, те получиха санкция.

Санкцията бе наложена от Европейската федерация и мигновено откри отзив по целия свят в навечерието на откриването на Олимпийските игри в Токио. Общата стойност на санкцията е 1500 евро или по 150 евро на човек. Тя бе оповестена откакто Норвегия се срещна с Испания в борбата за бронзов орден.

Това се случи не къде да е, а в България, в рамките на Европейското състезание по плажен хандбал.

За всички от норвежкия отбор тази среща обаче няма да бъде запомнена със загубата против Испания, а със сексистката глоба. Позицията на Федерацията е, че дамите са носили " неуместно облекло ", защото късите панталони не са част от формалната спортна униформа, открита от единните правила на спорта.

Правилата за плажен хандбал дефинират, че дамите би трябвало да носят горнище и долнище на бикини, които би трябвало да бъдат " компактно прилепнали "  и " изрязани към горната част на крайници ". Точните указания за екипите на двата тима може да видите тук.

Бикините не би трябвало да покриват повече от 10 сантиметра от всяка страна.

Международна вълна от поддръжка незабавно заля обществените мрежи. Много хора по света се оповестиха против сексуализирането на дамите атлетки, само че санкцията за късите панталони към момента е реалност и на всички е ясно, че няма да е толкоз елементарно да се реформират закостенелите разбирания освен в спорта, само че и във всяко едно поле, където дамите и мъжете не са третирани равностойно. 

Ето по какъв начин наподобяват " късите панталони на митинга ", с които нервежките хандбалистки взеха решение да играят на срещата от Европейското във Варна. 



Дано скоро всички женски тимове да наподобяват там - повече достолепие, спорт и улеснение, по-малко сексуализация и унизителни правила. Първата крачка към смяната към този момент е направена с несъгласието на тези атлетки да се преценяват с унизителните правила.

 
Уволниха основен шеф от Олимпиадата поради смешка с Холокоста
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР