Честите избори изчерпаха партийното въображение и предизборните кампании губят разнообразието

...
Честите избори изчерпаха партийното въображение и предизборните кампании губят разнообразието
Коментари Харесай

Оскъдното въображение на политиците пролича в партийните лозунги

Честите избори изчерпаха партийното въображение и предизборните акции губят разнообразието си. Тази оскъдност изключително личи в партийните лозунги за вота, на които политическите играчи разчитат повече, в сравнение с предизборните стратегии, с цел да притеглят гласоподавателите.

Това се отнася с особена мощ за ГЕРБ-СДС . На първите избори през 2021 година, които се организираха през април, групировката се популяризираше със слогана „ Работа, работа, работа ”. Току-що третото държавно управление на Бойко Борисов беше завършило мандата си и герберите желаеха да покажат на гласоподавателите като виновни ръководещи, които и отсега нататък ще се трудят неуморно за богатството на народа. Не се получи, групировката изпадна от властта, загуби и господството си в Народното събрание. След това лозунгите на ГЕРБ се обърнаха в посока да набедят съперниците си, че хвърлят страната в положение на безпорядък, от което може да ги извади единствено Бойко Борисов и неговата тайфа. Затова слоганите прокламираха първо „ Ред в хаоса ”, а по-късно и „ По-силни от хаоса ”. На същото обръщение герберите се уповават и за идните избори на 2 октомври.    

Очевидно е, че ръководещите, без значение към коя политическа мощ принадлежат, постоянно държат да се изкарат доста работни. Така след " Работа, работа, работа " на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната ” (ПП) си хареса " Да си довършим работата ". Любопитно е, че е изписано на плакатите в кавички като персонален откъс на водачите й Кирил Петков и Асен Василев. На изборите предходната есен " Продължаваме промяната ", която към момента не беше партия тогава, нямаше специфичен лозунг – евентуално тъй като самото название на формацията прилича на подобен.

Българска социалистическа партия се грижи общественото обръщение да изниква постоянно в лозунгите й. Затова акциите на левицата за изборите през април и юли м.г. мощно си приличаха – „ С грижа за хората “ и „ Сигурност в смяната. С грижа за теб ”. Катастрофално слабите резултати на социалистите обаче наподобява са насочили „ Позитано ” 20 да мисли за смяна и през ноември с.г. лозунгът беше много по-широкообхватният „ Разумните решения ”. Сега алените имат самочувствието, че са постигнали доста в обществената политика и направиха завой към познатото с лозунга „ За социална и сигурна страна ”.

От „ ИТН ” държат да проличи, че се вълнуват за овластяването на гласоподавателя. През април 2021 година посланието беше „ Решаващият глас си ТИ “, а през ноември – „ Държавата – това си ти! ”. От време на време желаеха да подчертаят и своята автентичност – да вземем за пример за вота през юли се популяризираха с „ Време е за друго ”. Сега обаче, поради цялостното разкъсване на Слави Трифонов с обединенията, с които управляваше, Има Такъв Народ заема позата на „ самотния боец ”, който пази националните ползи с лозунга „ Сами против всички. Заедно с вас! ”.

Към момента Движение за права и свободи към момента не са оповестили мото - надали има особена потребност, поради метода на гласоподаване на симпатизантите им. Миналата година партията повтори през април и юли " Рестарт на държавността ", а есента го обогати със " За единение на нацията ".

За цялата предходна година от „ Демократична България ” подчертаваха върху потребността от радикална смяна, която ще пристигна дружно с тяхната коалиция във властта. „ България може доста повече “, „ Свобода. Законност. Модернизация ”, „ Време е да завоюва България ” бяха посланията им към гласоподавателите през 2021 година За идните избори молят към гласоподавателите с „ Довери се на разсъдъка ”, евентуално с цел да подчертаят, че десните политици са личностите, които могат да намерят разумен излаз от политическата и другите рецесии.

" Възраждане за България " е девизът на едноименната националистическа групировка през тази акция. Той демонстрира, че партията се е поотказала от хрумките на водача си Костадин Костадинов от последните месеци - той твърдеше под път и над път, че българите следва да се явят пред урните " като на референдум ". Сегашният слоган е по-скучен по отношение на предходните. " Повярвай в България ", " България има потребност от Възраждане " и " Време е за Възраждане " бяха лозунгите на трите вота предходната година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР