Чести валежи, на места придружени от гръмотевици, ще са характерни

...
Чести валежи, на места придружени от гръмотевици, ще са характерни
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици и през новата седмица

Чести превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици, ще са присъщи за времето и през новата седмица, демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес по-значителна ще е облачността основно над югозападните региони и на обособени места там ще превали. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София – към 5°. След обяд и до среднощ, основно в Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, с който ще се затопли още малко и оптималните температури ще са сред 19° и 24°С.

Във вторник и сряда преваляванията ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с нараснала възможност тук-там количествата да са обилни. Ще има и гръмотевици, първия ден в Западна и Централна България, втория – в източните региони и Родопите. Още във вторник до края на деня вятърът ще се ориентира от северозапад, в средата на седмицата и ще се усили до сдържан, а дневните температури ще се намалят с 3 до 5 градуса. В четвъртък към момента ще има превалявания, само че ще намалеят като обсег и активност. Ще остане много хладно за края на април, с дневни температури най-вече сред 11° и 16°С. В петък и събота ще има повече разкъсвания и понижения на облачността, вероятността за превалявания понижава още. В петък вятърът ще отслабне и за малко ще бъде от север-североизток, след това още веднъж ще е северозападен. В събота ще е съвсем тихо; минималните температури ще са сред 2° и 7°С, във високите полета на Западна България – към нулата. Максималните температури постепенно ще се покачват. В неделя вероятността за превалявания, съпроводени с гръмотевици в Западна България още веднъж се покачва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР