Чешкото правителство започна да отменя ограниченията, наложени в страната заради

...
Чешкото правителство започна да отменя ограниченията, наложени в страната заради
Коментари Харесай

Чехия отменя наложените мерките срещу COVID-19

Чешкото държавно управление стартира да анулира рестриктивните мерки, наложени в страната поради COVID-19, и от 1 март в страната ще бъде наложително единствено носенето на маски на публични места, съобщи пред кореспонденти министър председателят Петър Фиала, заяви ТАСС.

" От 1 март доста малко от сегашните ограничавания ще останат в действие - на процедура единствено задължението за носене на медицински маски ", сподели Фиала. " Постепенно ще увеличим позволения брой на посетителите на културни и спортни събития. "

В Чехия от на следващия ден към този момент няма да е належащо да се дават така наречен зелени паспорти за COVID-19 при посещаване на заведения за хранене и други заведения за публично хранене, културни, спортни и развлекателни и други публични събития. От 18 февруари към този момент няма да са наложителни рутинните проби за ковид в предприятията, компаниите и просветителните институции.

От началото на пандемията в Чехия са се заразили 3 311 152 души от популацията, наброяващо 10,7 милиона души. От тях са умряли 37 612 души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР