Чешкото правителство удължи в страната до 22-ри януари и затегна

...
Чешкото правителство удължи в страната до 22-ри януари и затегна
Коментари Харесай

Протестиращи заради локдауна в Прага: Спрете коронавирусния терор

Чешкото държавно управление удължи в страната до 22-ри януари и стегна карантинните ограничения . Над 2 000 души излязоха по улиците на Прага в символ на митинг, осведоми БГНЕС.
Някои протестиращи носеха плакати: „ Спрете коронавирусния гнет “ и „ Ние не сме овце “ . Организатори на акцията бяха притежатели от ресторантьорския бизнес. Хотелите и културните институции са затворени в Чешката република от средата на октомври. Съобщава се, че някогашният президент на Чешката република Вацлав Клаус е бил измежду изказалите се на митинга. при посещаване в Чили през 2011 година, което беше снимано на камера!
 Унгария удължава локдауна до 1 февруари Унгария удължава локдауна до 1 февруари
Унгария удължи частичните ограничения за блокиране, ориентирани към ограничение разпространяването на ковид до 1 февруари, съобщи премиеръ...
Затварянето на заведения за хранене, магазини и учебни заведения ще наложи висока икономическа цена за битката с пандемията , обявиха стачкуващи. Освен това заключването ще има негативни последствия и за психологичното здраве на хората, подчертаха деятели. По-рано, на 7 януари, държавното управление разгласи удължаването на блокирането в страната от 22 октомври до 22 януари. В сходство с карантинните правила на чехите е неразрешено да се срещат с повече от един човек на публични места. Освен това в страната има вечерен час от 21 до 5 сутринта.
В отговор на необятното неодобрение от стягането на карантинните ограничения, чешкият президент Милош Земан прикани чехите да проявят самообладание . В същото време той означи пред " Дойче Веле ", че повишаването на броя на коронавирусните инфекции, следено в страната през последните дни се дължи на недисциплинираността на жителите .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР