Чешкият президент страда от чернодробна енцефалопатия. Това съобщи чешката медия

...
Чешкият президент страда от чернодробна енцефалопатия. Това съобщи чешката медия
Коментари Харесай

Какво е състоянието на чешкия президент?

Чешкият президент страда от чернодробна енцефалопатия. Това заяви чешката медия Deník N, базирайки се на източници, близки до президента, и на свои източници в Централната военна болница в Прага, съобщи БГНЕС.

" Президентът Земан, наред с други хронични здравословни проблеми, страда и от чернодробна енцефалопатия, която е съществено затруднение, породено от остра или хронична чернодробна непълнота. Симптомите на това положение се демонстрират в психически и неврологични проблеми и може да бъдат породени от цироза на черния дроб ", написа вестникът. " Един от признаците може да е дезориентация и несвързано говорене ", споделя неназован доктор в изявление за изданието. Според очевидци президентът комуникира, само че доста мъчно.
 Чешкият президент влезе в болница Чешкият президент влезе в болница
Чешкият президент Милош Земан беше признат в Централната военна болница в Прага и ще остане там минимум четири дни, оповестява вестник " M...

Земан беше приет в болница на 10 октомври сутринта, незабавно след среща с премиера Андрей Бабиш. Медиите настояват, че Земан е бил в безсъзнание при идването си в болничното заведение, само че ръководителят на президентския кабинет Вратислав Минард изясни, че той просто бил задремал.

Директорът на болничното заведение и лекуващият доктор на президента проф. Мирослав Заборал оповестиха, че Земан е приет в болница по тяхна рекомендация и настанен в интензивното поделение. И шефът, и лекарят отхвърлиха да разясняват диагнозата без експлицитното единодушие на президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР