Чешкият парламент одобри комунистическият депутат Зденек Ондрачек да оглави парламентарната

...
Чешкият парламент одобри комунистическият депутат Зденек Ондрачек да оглави парламентарната
Коментари Харесай

Чешкият парламент одобри комунистическият депутат Зденек Ондрачек да оглави парламентарната комисия за надзор на полицията

Чешкият парламент утвърди комунистическият народен представител Зденек Ондрачек да оглави парламентарната комисия за контрол на полицията макар възраженията на опозицията поради неговото минало, съобщи Ройтерс. Това е първото назначение на комунистически народен представител на подобен пост след рухването на комунизма преди съвсем 30 години. То става в миг, когато Комунистическата партия на Чехия и Моравия, която е срещу участието в НАТО и поддържа проруски възгледи, още веднъж може да завоюва въздействие. Причината за това е, че партията " Действие на недоволните жители 2011 " на министър-председателя Андрей Бабиш се пробва да получи поддръжката на комунистите в устрема си да сформира ново държавно управление.

По времето на комунизма, новоназначеният Ондрачек е работил в особено полицейско поделение, което през 1989 година е употребило силови средства за разпръсване на протестиращите против режима.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР