Чешкият министър-председател Петер Фиала заяви, че никой в Европа не

...
Чешкият министър-председател Петер Фиала заяви, че никой в Европа не
Коментари Харесай

Фиала: Никой в Европа не възнамерява да изпраща войски в Украйна

Чешкият министър-председател Петер Фиала съобщи, че никой в Европа не има намерение да изпраща войски в Украйна. Той съобщи, че концепцията, показана от френския президент Еманюел Макрон, е била " маловажна тематика " в границите на неотдавнашната среща на върха в Париж.


" Никой в Европа не има намерение да изпраща войски в Украйна ", съобщи Фиала в отговор на въпрос от депутати от опозицията по време на тирада в чешкия парламент.

Според чешкия министър председател голямото болшинство от участниците в срещата на върха са се съгласили, че въпросът за изпращането на войски в Украйна няма да бъде обсъждан, намирайки тематиката за " неприемлива ". " Може би би било потребно някои военнослужещи, да вземем за пример от Франция, да се намират на украинска територия, само че не с цел да се бият там, а може би да оказват помощ там, да вземем за пример с образованието (на украинските военни ", добави Фиала.

На 26 февруари френският президент Еманюел Макрон съобщи, че в Украйна може да бъдат изпратени западни войски. Полша и Швеция, както и Съединени американски щати, Германия, Словакия и Унгария към този момент отхвърлиха тази концепция. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също не удостовери разискването на този въпрос. Въпреки това министър-председателят на Естония Кая Калас поддържа разискването на изпращането на войски в Украйна. Кремъл счита, че разискването на тази тематика е рисково./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР