Чешкият магнат Петър Келнер се отказва от БТВ, твърдят медийни

...
Чешкият магнат Петър Келнер се отказва от БТВ, твърдят медийни
Коментари Харесай

Келнер и китайците се отказаха от БТВ заради скандалите и рецесията! Купуват я собствениците на Виваком

Чешкият магнат Петър Келнер се отхвърля от БТВ, настояват медийни източници от централата на малкия екран, както и водещи политици.

В момента главният капиталов фонд на Келнер срещал финансови компликации около пандемията. Дефектите пристигнали основно от отлива на китайския пазар.

Сделката на Келнер със съдебномедицинска експертиза, част от която е българската БТВ, трябваше да бъде финализирана доникъде на тази година. Това обаче надали ще се случи, предвиждат специалисти.

Най-вероятната орис на БТВ, която в последните седмици бе съществено дискредитирана около съмненията, че върти тъмни покупко-продажби с Васил Божков, е да мине в ръцете на притежаваната от сърби "Юнайтед Груп, която купи мобилния оператор "Виваком ".

Ключова фигура в "Юнайтед груп " е сърбинът Драган Шолак, който пък имал взаимен бизнес с предприемача Красимир Гергов. Гергов е с 6% в собствеността на БТВ и допреди няколко години контролираше новинарското наличие на малкия екран. Предполага се, че в случай че сърбите вземат електронната медия, ролята на Гергов в ръководството още веднъж ще стане основна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР