Чешкият автомобилен гигант Skoda е предложил през изминалата година на

...
Чешкият автомобилен гигант Skoda е предложил през изминалата година на
Коментари Харесай

Skoda е предложила на световния пазар с 15% по-малко автомобили

Чешкият авто колос Skoda е предложил през миналата година на международния пазар с съвсем 15% по-малко машини, в сравнение с през 2020 година. Това са съобщили от компанията.

" През 2021 година на свеовния пазар сме предложили 878 200 леки коли с марката Skoda. Това е понижение с към 15% спрямо 2020-а, когато са били препоръчани на клиенти с 126 600 машини повече ", са отбелязали в известието. " Това е станало поради отрицателното въздействие на пандемията от ковид върху производството и търсенето на коли, а също така  острия недостиг на електронни съставни елементи. Това е станало причина за избран интервал да бъдат спрени наши фабрики в Чехия ".

В Чехия работят три завода на Skoda, в които работят към 34 хиляди индивида.

Заводите " Шкода " (Škodovy závody, Škoda Holding, Škoda Works) е конгломерат от от машиносторителни предприятия, ситуирани главно в град Пилзен, Чехия. Фирмата е един от най-големите европейски индустриални конгломерати през ХХ век.

Съвременната история на ŠKODA стартира през 1991 година, когато се причислява към Volkswagen Group. По това време, първият й съвременен модел - FAVORIT, към този момент е в продажба. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР