Чешките власти ще унищожат всичките 750 000 кокошки в птицеферма

...
Чешките власти ще унищожат всичките 750 000 кокошки в птицеферма
Коментари Харесай

Най-голямото огнище на птичи грип в Чехия се разраства

Чешките управляващи ще унищожат всичките 750 000 кокошки в птицеферма в центъра на най-тежкото огнище на птичи грип до момента, защото заболяването се популяризира сред залите, заяви Ройтерс.

Птичият грип беше открит за първи път предходната седмица във фермата, ситуирана на 150 км западно от Прага, в една от трите ѝ зали, а управляващите през вчерашния ден започнаха подготовка за умъртвяване на до 220 000 птици.

Но Държавната ветеринарна администрация на Чешката република (SVS) съобщи през днешния ден, че по-нататъшното разпространяване във фермата я е предиздвикало да реши да унищожи всички птици там.

„ Въпреки подхванатите ограничения и други старания, не беше допустимо да се предотврати разпространяването на мощно заразната болест по домашните птици в други халета и цялата плантация ще би трябвало да бъде умъртвена “, оповестява ветеринарната работа.

Вирусът може да се съобщи на хора при контакт с домашни птици, само че специалистите споделят, че рискът за здравето на индивида е невисок.

Чешките управляващи изискват от птицефермите да държат стадата на закрито от ноември, само че през последните седмици се следи нарастване на случаите.

Птичият грип оказва напън върху към този момент високите цени на храните и задейства търговски ограничавания от страни, които внасят домашни птици.

Рекорден брой пилета, пуйки и други птици са умрели в огнища в Съединените щати и Европа, а вирусът се популяризира в Южна Америка, Африка и Азия.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР