Чешката република регистрира рекорден брой пациенти, хоспитализирани в болница в

...
Чешката република регистрира рекорден брой пациенти, хоспитализирани в болница в
Коментари Харесай

Чехия отчете рекорден брой пациенти в тежко състояние

Чешката република записва рекорден брой пациенти, приети в болница в болница в тежко положение с COVID-19, съобщи Ройтерс. Техният брой е 1227.

Капацитетът на страната да оказва здравна помощ на такива хора понижава. Към тази заран свободният потенциал за интензивно лекуване е 14 %, в това число 154 кревати за пациенти с причиняваното от новия ковид заболяване.

Чехия, чието население е 10,7 милиона души, е с най-високата в Европа двуседмична заболеваемост от COVID-19 на глава от популацията и по този индикатор пред нея е единствено Португалия, демонстрират данни на Европейския център за надзор и профилактика на болесттите.

Чешкото държавно управление беше подложено на критика от опозицията и цивилен организации, че в ограниченията против здравната рецесия, които подхваща, има безредица и непредсказуемост. В страната от началото на коронавирусната пандемия са регистрирани 1,1 милиона инфектирани, а смъртните случаи са 18 739. В международен мащаб инфектираните към този момент са над 110 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР