Чесънът укрепва здравето, защото стимулира естественото производство на сероводород, твърдят

...
Чесънът укрепва здравето, защото стимулира естественото производство на сероводород, твърдят
Коментари Харесай

Чесънът кара тялото ни да произвежда сероводород

Чесънът укрепва здравето, тъй като подтиква естественото произвеждане на сероводород, настояват американски учени. В огромна централизация сероводородът е токсичен.

Това е същият този отпадъчен артикул, който се получава при извличане на петрол и мирише на развалени яйца. Колкото и да е необичайно, тялото ни създава сероводород, който служи като антиоксидант и оказва помощ за производството на кръв.

Учените изцедили сок от чесън и го капнали върху червени кръвни телца. Те незабавно почнали да отделят сероводород. Ето за какво чесънът се предлага като профилактично средство против доста заболявания.

 Инфаркт

Експерименти, извършени с лабораторни мишки, потвърждават, че чесънът оказва помощ на организма да се бори със сърдечната непълнота и понижава риска от гибел в резултат на инфаркт.

Според учените при приготвянето на ястия доста готвачи и домакини бъркат, като прибавят чесъна в ястието незабавно откакто го нарежат или освободят скилидките от обелките.

Много по-полезно е, в случай че първо нарежете или изчистите скилидките и ги оставите да постоят на стайна температура петнадесетина минути, и чак по-късно ги добавите в ястието.

Ако желаете да се справите с миризмата, която излиза от устата ви след приложимост на чесън, хапнете малко семена от копър или анасон. Те ще обезвреждат миризмата на чесън.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР